Veltman steunt wissel Keizer: "Achteraf makkelijk praten"

25 augustus 2017, 20:47

Ajax-aanvoerder Joël Veltman staat achter de veelbesproken wissel van Marcel Keizer in het Europa League-duel met Rosenborg BK. De negentienjarige verdediger Deyovaisio Zeefuik kwam in het veld voor Kasper Dolberg, waardoor Veltman verhuisde naar het middenveld. Na die ingreep gaf Ajax het duel uit handen en werd het uitgeschakeld.

"Dit was een besproken scenario", zegt Veltman in gesprek met Ajax TV. "Een paar minuten na de wissel viel het doelpunt. Achteraf is het dan makkelijk praten en zeggen dat het een slechte wissel was. Ook met deze wissel hadden we de 2-1 voorsprong vast moeten houden."

Lang heeft Ajax niet om te balen van de Europese blamage. Zondag wacht het duel in De Koel met promovendus VVV-Venlo. "Tuurlijk hadden we liever een thuiswedstrijd gehad, dan met de bus naar VVV. Maar zo is het programma. Wij spelen bij Ajax, en dan maakt het niet uit wie komt."

Veltman vervolgt: "Het is op zich geen medicijn, we moeten daar in ieder geval winnen. VVV zal ook bloed ruiken. Het is zaak om goed te beginnen en de wedstrijd gelijk op slot te gooien. Vanuit VVV moeten we weer een goed gevoel zien te halen en vol voor de dubbel gaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen