Eredivisie: wat valt er nog te verwachten op de transfermarkt?

27 augustus 2017, 09:30   Bijgewerkt: 27 augustus 2017, 23:22

Over vijf dagen, op donderdag 31 augustus 23.59 uur, sluit de zomerse transferwindow haar deuren. De achttien eredivisieclubs hebben de belangrijkste zaken inmiddels gedaan, maar niet elke club is uitgewinkeld. Wat valt er nog te verwachten in de blessuretijd van de transfermarkt? FCUpdate.nl maakt een rondje langs de eredivisievelden.

ADO Den Haag

We beginnen dit artikel bij ADO Den Haag, dat na drie speelronden nog puntloos is. De club verzekerde zich al vroeg in de window van welkome krachten als Lex Immers, Nick Kuipers, Bas Kuipers en Bjørn Maars Johnsen, maar heeft in de laatste weken nog uitstekende zaken gedaan. Vorige week werd de langverwachte terugkeer van Wilfried Kanon bezegeld met een vijfjarig contract, waarna Alfons Groenendijk afgelopen woensdag ook Nasser El Khayati in de armen mocht sluiten. De voormalig huurling moet ADO vanuit het middenveld van aanvallende impulsen voorzien en tekende voor drie seizoenen. Nu dat duo binnen is, lijkt ADO klaar op de transfermarkt.

Ajax

AZ

Er kwamen eerst met Marco Bizot en Marko Vejinovic slechts twee nieuwe spelers naar AZ, maar dat aantal is dit weekend nog verdubbeld. Rosenborg BK-middenvelder Fredrik Midtsjø is gehaald als versterking voor de middenlinie, terwijl de club naast Jonas Svensson nu ook Ricardo van Rhijn als rechtsback heeft. Een nieuwe aanvaller komt er, ondanks de zware blessure van Calvin Stengs, zeer waarschijnlijk niet. Technisch directeur Max Huiberts heeft laten weten dat AZ het wegvallen van het talent intern gaat oplossen. "Alireza Jahanbakhsh gaat waarschijnlijk weer verhuizen naar de rechterflank en dan hebben we voor de linksbuiten ook nog drie of misschien wel vier kandidaten. Anderen krijgen nu een kans en moeten deze grijpen."

Excelsior

Ook op de burelen van Excelsior is het allerminst rustig. Afgelopen maandag werd de verdediging versterkt met de Amerikaan Shane O'Neill, die het afgelopen jaar nog bij NAC Breda speelde en nu de zevende zomeraanwinst in Kralingen is. Mogelijk krijgt trainer Mitchell van der Gaag op korte termijn nog een nieuwe verdediger tot zijn beschikking, aangezien de club geïnteresseerd in Jordy de Wijs van PSV. Er wordt momenteel nog gesproken over de centrumverdediger, die vorig seizoen ook al in Kralingen speelde. Verder hoopt Excelsior nog een keeper en een aanvaller te vinden voordat de transfermarkt sluit, weet RTV Rijnmond.

FC Groningen

FC Twente

Er is de afgelopen dagen het nodige gebeurd bij FC Twente. Met Adnane Tighadouini hengelde de club uit Enschede op huurbasis een aanwinst voor de aanval binnen, maar daartegenover stond het vrij plotselinge vertrek van Joachim Andersen naar Sampdoria. De transfer van de verdediger naar Italië werd vrijdag afgerond. Hij was na Kamohelo Mokotjo, Mateusz Klich, Bersant Celina en Enes Ünal de vijfde belangrijke kracht die Twente heeft verlaten. Ondanks dat Twente naar verluidt 1,4 miljoen euro opstrijkt voor de Deen, lijkt de kans klein dat Twente dat geld ook meteen gaat besteden op de markt. Wat misschien nog wel in de pijplijn zit, is een verrassende transfer van Mounir El Hamdaoui. De 33-jarige aanvaller is transfervrij en is naar verluidt in gesprek met Twente.

FC Utrecht

Landskampioen Feyenoord is uitgewinkeld, heeft technisch directeur Martin van Geel aangegeven nadat de overstap van Sam Larsson naar De Kuip afgerond was. De beleidsbepaler haalde deze zomer zeven nieuwe spelers naar Rotterdam en is tevreden met de gang van zaken. "Met een heel zwaar seizoen voor de boeg probeerden we alle posities dubbel te bezetten. Nederlandse competitie, KNVB beker en de Champions League: we willen op alle fronten meestrijden. Hiervoor is dubbele bezetting nodig, en Giovanni van Bronckhorst heeft nu alle ruimte en gelegenheid om te variëren", aldus Van Geel tegen FOX Sports. Het zal de komende dagen vermoedelijk rustig zijn op het kantoor van de 'td' in Rotterdam-Zuid.

Heracles Almelo

NAC Breda

Een maand geleden opperde Stijn Vreven dat er bij NAC Breda een nieuwe spits moest komen, omdat hij vond dat eerste keus Thierry Ambrose concurrentie moet hebben in de punt van de aanval. De lokroep van de Belg heeft echter nog geen succes gesorteerd, aangezien er door NAC nog geen extra spits is aangetrokken. "We zijn aan het rondkijken en ik denk dat we er nog iets bij krijgen", zei Vreven eind juli tegen het Brabants Dagblad. "Het lijkt me logisch dat achter Ambrose een extra spits nodig is. En als er zich daarnaast een goede kans aandient, kijken we daar ook naar. Een polyvalente speler die op meerdere posities inzetbaar is: op het middenveld en achterin."

PEC Zwolle

Bij PEC Zwolle staan de laatste dagen van de transferwindow voornamelijk in het teken van het contracteren van Nicolás Freire, een Argentijnse verdediger die gehuurd moet worden van Manchester City. Hoewel de huurtransfer aardig wat voeten in de aarde heeft, is technisch directeur Gerard Nijkamp positief gestemd. Hij gaat ervan uit dat de transfer doorgaat. Los van de komst van Freire hoopt PEC nog een aanvaller te contracteren. "Eentje die links of rechts aan de buitenkant kan spelen. Een speler met diepte. Maar dat moet dan wel een buitenkansje zijn", aldus Nijkamp tegenover VI.

PSV

Roda JC

Het nog puntloze Roda JC heeft vrijdag een belangrijke slag geslagen door Jannes Vansteenkiste aan de selectie toe te voegen. De ploeg uit Kerkrade was naarstig op zoek naar een kwaliteitsimpuls in de kwetsbare defensieve en heeft die met de 24-jarige Belg gevonden. Een goede transfer, vindt directeur Harm van Veldhoven. "We waren nog op zoek naar een defensieve linksbenige versterking en we zijn blij dat we die in de persoon van van Vansteenkiste hebben gevonden. Hierdoor hebben we meer mogelijkheden in onze achterste linie." Wat Roda, dat tot dusver zeven spelers naar Kerkrade wist te halen, verder van plan is maakt de beleidsbepaler niet duidelijk.

sc Heerenveen

Er kwam afgelopen week eindelijk duidelijkheid omtrent Sam Larsson. De buitenspeler forceerde deze zomer een vertrek bij sc Heerenveen en kreeg met een transfer naar Feyenoord eindelijk zijn zin. Ondanks dat de Friezen kort daarvoor ook al afscheid moesten nemen van Dennis Johnsen (Ajax), gaat de club geen nieuwe buitenspelers aantrekken. "We hebben al eerder op hun vertrek geanticipeerd, met de komst van Nemanja Mihajlovic en Marco Rojas'', vertelt technisch directeur Gerry Hamstra aan de Leeuwarder Courant. De kans is groot dat het de komende dagen rustig blijft in het Abe Lenstra Stadion, al zou alleen een uitgaande transfer van Henk Veerman nog tot de opties behoren.

Sparta Rotterdam

Sparta deed het lange tijd rustig aan op de spelersmarkt, maar maakte de afgelopen dagen ineens een uiterst slagvaardige indruk. De selectie van Alex Pastoor werd in meerdere linies van impulsen voorzien. Robert Mühren werd gehaald voor de aanval, Sander Fischer en de Deense linksback Nicholas Marfelt kwamen de defensie versterken. Aan dat lijstje kon dinsdag ook de naam van Frederik Holst toegevoegd worden. De 22-jarige rechtsback werd weggeplukt bij Bröndby IF. Daardoor staat de aanwinstenteller van Sparta nu op tien. Het is de vraag of de club in de komende dagen het elftal nieuwelingen kan completeren.

Vitesse

VVV-Venlo

In Venlo was men de afgelopen tijd voornamelijk bezig om de huurtransfer van Mink Peeters rond te krijgen. Het duurde even, maar donderdag was er eindelijk witte rook te bewonderen boven De Koel. Peeters is de nieuwste aanwinst van VVV en wordt voor één seizoen overgenomen van Real Madrid. Goed nieuws voor VVV, dat met zes punten uit twee duels bovendien een geweldige seizoensstart kent. "Mink is een groot talent en kan op meerdere posities uit de voeten, wat de mogelijkheden voor de technische staf verder vergroot. We zijn blij dat de overgang vanuit Spanje eindelijk rond is", zei manager voetbal Stan Valckx bij de presentatie van het talent. Peeters zou zomaar eens de laatste zomeraanwinst van VVV kunnen zijn, of de club moet in de komende dagen nog tegen een buitenkansje aanlopen.

Willem II

Door: Remco Jacobi

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen