Invallers helpen stroef Ajax voorbij stuntploeg VVV

27 augustus 2017, 16:30   Bijgewerkt: 28 augustus 2017, 20:59

Ajax heeft een moeilijke week goed afgesloten in Venlo. Dankzij sterke invalbeurten van Klaas-Jan Huntelaar en David Neres maakte de Amsterdamse ploeg na rust het verschil in Venlo. Donny van de Beek leverde met een goal en een assist een cruciale bijdrage aan een broodnodige driepunter: 0-2. VVV kon de sterke start van de competitie, met twee zeges, geen vervolg geven.

Stroef was het themawoord van de wedstrijd in Venlo. De term was niet alleen van toepassing op het gortdroge kunstgras in De Koel, maar ook op het stroperige spel van Ajax. De Amsterdamse ploeg moest zich tegen VVV herpakken na het Europese debacle in Rosenborg, maar dat bleek een buitengewoon zware opgave. Niet alleen het veld werkte niet mee, ook de thuisploeg wist het Ajax ontzettend lastig te maken.

Er moest wat gebeuren bij Ajax om het verzet van VVV te breken en trainer Marcel Keizer schroomde niet om drastische maatregelen te nemen. Cerny en Mitchell Dijks moesten al na één helft plaatsmaken voor David Neres en Klaas-Jan Huntelaar. Vooral het inbrengen van de ervaren spits maakte een wezenlijk verschil. Met hem binnen de lijnen kwam er meer lijn in de aanval van Ajax én meer druk op het centrum van de Venlose defensie.

De openingstreffer gaf Ajax lucht en zou er voor moeten zorgen dat de thuisploeg wat meer uit de schulp zou kruipen. Dat gebeurde echter niet omdat de ploeg van Maurice Steijn de versnelling vooruit niet wist te vinden. Het spelbeeld bleef onveranderd zodat Ajax rustig op zoek kon gaan naar een tweede treffer. Die kwam door toedoen van de andere invaller David Neres. De Braziliaan liftte de bal met veel gevoel over doelman Unnerstall heen na een fraaie steekpass van Van de Beek: 0-2.

De tweede treffer brak het verzet van VVV definitief. Ajax kon de wedstrijd rustig uitspelen en nieuweling Maximilian Wöber nog wat speeltijd gunnen. Huntelaar en Younes hadden ook de score nog verder kunnen opvoeren maar Unnerstall voorkwam met een aantal knappe reddingen verdere schade.

[photo,108354,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen