Milan en Napoli winnen opnieuw, Nuytinck trefzeker

27 augustus 2017, 22:56   Bijgewerkt: 28 augustus 2017, 00:39

AC Milan en Napoli hebben ook in de tweede speelronde van het nieuwe Serie A-seizoen drie punten gepakt. Milan won zondag in het eigen San Siro met 2-1 van Cagliari, Napoli boog voor eigen publiek tegen Atalanta Bergamo een 0-1 achterstand om in een 3-1 overwinning. Ondanks een goal van Bram Nuytinck verloor Udinese met 3-2 bij SPAL 1907.

Suso was de grote man bij Milan. De Spanjaard bezorgde de Rossoneri met een rake vrije trap in de zeventigste minuut de winst. Suso was in de tiende minuut al de assistgever bij de 1-0 van Patrick Cutrone. Elf minuten na de pauze kwam Cagliari langszij. João Pedro was op aangeven van Diego Farias trefzeker voor de Sardinische formatie, die na twee speeldagen nog geen punten heeft gepakt en waar Gregory van der Wiel nog ontbrak.

Bryan Cristante bracht Atalanta, met Hans Hateboer in de basis en Marten de Roon als invaller, in de dertiende minuut op voorsprong in de uitwedstrijd tegen Napoli. De Italiaan scoorde na een hoekschop. De bezoekers uit de regio Lombardije gingen ook pauzeren met een voorsprong, maar in het tweede bedrijf stelde Napoli orde op zaken. Piotr Zielinski herstelde in de 56ste minuut het evenwicht met een schitterende afstandsknal na een weggewerkte hoekschop, Dries Mertens en Marko Rog maakten vervolgens het verschil voor Napoli.

AC Milan en Napoli hebben na twee speeldagen de maximale zes punten, wat eveneens geldt voor Juventus en Internazionale. Sampdoria is ook nog zonder puntenverlies. De equipe uit Genua versloeg het nog puntloze Fiorentina met 1-2. Gianluca Caprari en Fabio Quagliarella (penalty) scoorden in de eerste helft voor Sampdoria in Florence. Milan Badelj bracht in de vijftigste minuut de spanning terug namens Fiorentina. De gastheer ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg niets.

Met Stefan de Vrij in de basis versloeg Lazio Chievo Verona met 1-2. Sergej Milinkovic-Savic kroonde zich met een treffer in de 89ste minuut tot matchwinner voor de Romeinen. Op visite bij promovendus SPAL 1907 keek Udinese na 53 minuten tegen een 2-0 achterstand aan, maar Bram Nuytinck zorgde met een rake kopbal uit een corner voor de aansluitingstreffer. Door een benutte strafschop van Cyril Théréau kwam Udinese in de 87ste minuut zelfs langszij, maar diep in de extra tijd was Luca Rizzo ervoor verantwoordelijk dat SPAL de punten toch in eigen huis hield (3-2).

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!