Strootman: "Hebben grote druk aan onszelf te wijten"

30 augustus 2017, 07:43

Kevin Strootman weet dat Nederland morgen (donderdag) drie punten nodig heeft in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Frankrijk. Als Oranje onderuit gaat in het Stade de France, dan grijpt het vermoedelijk voor de tweede keer op rij naast een ticket voor een eindtoernooi.

"Op deze wedstrijd staat veel druk, maar dat hebben we volledig aan onszelf te wijten. We moeten het donderdag maar laten zien", zegt Strootman tegen het ANP. "We zijn niet meer het Nederlands elftal van tien jaar geleden. Dat weet iedereen, daar kan ik heel duidelijk over zijn. We moeten het met z'n allen doen en echt als team functioneren, dan kunnen we resultaten halen. We hebben het eerder laten liggen, daardoor is de druk nu groot. Maar daar zullen we mee moeten 'dealen'."

In groep A van de WK-voorronde heeft Oranje drie punten achterstand op Frankrijk en Zweden. Bij een gelijkspel houdt het in elk geval de Fransen in het vizier. "Maar we moeten gewoon voor de overwinning gaan", stelt Strootman. "Natuurlijk kan een gelijkspel ook goed zijn, maar dat hangt ook af van het verloop van de wedstrijd. Als we met 2-0 achter komen en we halen er nog een punt uit, is dat goed. Maar we kunnen niet blij zijn als we een 2-0 voorsprong verspelen. Het belangrijkste is om minimaal een punt te pakken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen