Heerenveen versterkt zich met Noorse verdediger Naess

30 augustus 2017, 16:53   Bijgewerkt: 30 augustus 2017, 17:06

Nicolai Naess maakt de overstap naar sc Heerenveen, zo melden de Friezen woensdagmiddag via de officiële kanalen. De 24-jarige verdediger komt over van het Amerikaanse Columbus Crew en tekent een contract voor twee seizoenen bij Heerenveen.

Naess speelde in zijn thuisland Noorwegen bij Valerenga en Stabæk Fotball. In  2016 maakte hij de overstap naar de MLS. Voor Columbus Crew kwam hij tot 32 officiële wedstrijden. Heerenveen deed in seizoen 2015/2016 al een poging om Naess te halen, maar kwam destijds niet tot een akkoord met Stabæk. Naess wordt na Martin Ödegaard en Morten Thorsby de derde Noor in de selectie van Heerenveen.

Technisch manager Gerry Hamstra is blij dat Heerenveen er nu toch in geslaagd is om de verdediger naar Friesland te halen. "We volgen Nicolai al een hele periode en we zijn dan ook blij dat hij onze selectie nu komt versterken. Hoewel hij pas 24 is, heeft Nicolai al behoorlijk wat ervaring. Het is een speler die op meerdere posities op zowel het middenveld als in de verdediging uit de voeten kan", zegt hij op de clubwebsite.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen