NAC pikt ervaren doelman op bij Swansea City

31 augustus 2017, 21:19

NAC Breda heeft in Mark Birighitti (26) zijn gewenste ervaren doelman gevonden. De Bredanaars nemen de Australiër over van Swansea City. Hij ligt de komende twee jaar vast bij de Parel van het Zuiden, met een optie voor een extra seizoen. Birighitti sluit maandag aan bij de selectie van trainer Stijn Vreven.

De promovendus liet derde doelman Sven van der Maaten op huurbasis naar Telstar gaan, maar wilde zelf ook een nieuwe keeper aantrekken. "Wij zijn daarin op zoek gegaan naar een keeper met ervaring op het hoogste niveau", licht technisch directeur Hans Smulders toe op de website van NAC. "Mark past wat ons betreft goed in dat plaatje. Hij is een jongen met een geweldige drive en heeft een super topsportmentaliteit. Hij wil iedere dag beter worden en niet alleen vanuit het individu, maar met de gehele keepersgroep."

Birighitti speelde met name in zijn vaderland bij Newcastle Jets, waar hij een jaar geleden een transfer naar Swansea City verdiende. Een debuut in de Premier League bleef uit. "Ik ben erg blij dat ik bij NAC mag komen spelen", zegt de aanwinst. "Graham Arnold (oud-speler en publiekslieveling van NAC, red.) is een goede kennis van mij en hij heeft mij uitgebreid over NAC verteld. Hij kwam met de meest fantastische verhalen over de club en de supporters."

De Aussie vervolgt: "Dit is een kans die ik met beide handen wil aangrijpen. Er ligt direct een mooie uitdaging tegen AZ en ik ben klaar om te presteren. Ik wil graag mijn ervaringen overbrengen op de rest van de groep en een keeper zijn waarop de rest van het team kan vertrouwen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen