Rusland verder weg na treurige avond Oranje in Parijs

31 augustus 2017, 22:47   Bijgewerkt: 1 september 2017, 01:41

Een kansloos Oranje heeft in Frankrijk zichzelf geen goede dienst bewezen door met 4-0 te verliezen in Parijs. Frankrijk was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en won zeer verdiend. Lang bleef het 1-0, maar na de rode kaart voor Kevin Strootman voerden de Fransen de score op. Doordat Bulgarije thuis met 3-2 wist te winnen van Zweden, mag dit Nederland nog een klein beetje hopen op de tweede plaats.

Even leek het alsof het Nederland wat energie gaf, Oranje kreeg een enorme kans op de 1-1. Quincy Promes gaf voor op de vrijstaande Arjen Robben, maar de kopbal van de aanvoerder ging naast. Althans, zijn inzet werd voor de achterlijn nog weggekopt. Uit de counter kon Pogba de 2-0 maken, hij schoot tegen Cillessen op.

De kans van Robben was de enige opleving van Oranje, daarna was het weer doffe ellende. De 2-0 viel drie minuten na die kans, de vrijstaande Thomas Lemar kreeg de bal na een weggekopte voorzet en schoot prachtig raak in de bovenhoek. Daarmee was het gedaan, dit ging Oranje niet meer goedmaken. Sterker nog, het werd in de slotfase nog erger voor het team van Advocaat.

Oranje speelde alles of niets, het werd helemaal niets. Eerst eindigde een counter van de thuisploeg nog bij Cillessen, maar de tweede was wel raak. Lemar tikte van dichtbij binnen nadat hij samen met twee teamgenoten op de Nederlandse goalie afging. In blessuretijd viel ook nog de 4-0. Invaller Mbappe, die vandaag officieel voor 175 miljoen euro door Paris Saint-Germain werd gekocht van AS Monaco, maakte er 4-0 van. Vlak daarvoor had Arjen Robben nog de lat geraakt met een pegel uit een moeilijke hoek.

De 5-0 bleef Oranje bespaard, maar de ruime cijfers waren niet geflatteerd. Er was ook niks op af te dingen, Frankrijk was veel beter en is nu de terechte nummer één in de groep. Oranje kan nog tweede worden in de groep, als het van Bulgarije, Wit-Rusland en Zweden kan winnen. [photo,108453,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen