Bulgarije: ijzersterk in Sofia, tandeloze tijger buitenshuis

3 september 2017, 09:20

Vrijwel niemand had het verwacht, maar feit is dat Nederland na zeven WK-kwalificatiewedstrijden minder punten heeft dan Bulgarije in Groep A. De opdracht voor de formatie van Dick Advocaat tegen de Bulgaren is vanavond (zondag) dan ook duidelijk: winnen. FCUpdate.nl werpt een nadere blik op de tegenstander van Oranje.

De overwinning van Bulgarije op Oranje staat niet op zichzelf. De huidige nummer 52 van de wereldranglijst is bezig aan een uitstekende WK-kwalificatiecyclus. Na zeven wedstrijden staat het met twaalf punten op de knappe derde plaats, één plek boven Oranje. De equipe van Petar Hubchev presteert geweldige op eigen terrein, maar maakt in uitduels een stuk minder indruk.

Bulgaren thuis ijzersterk

Dat biedt perspectief voor het Nederlands elftal, dat vanavond om 18.00 uur in de ArenA aantreedt tegen de Bulgaren. En er is meer goed nieuws voor Oranje. Op de bewuste zaterdagavond in maart was Spas Delev de grote man aan de zijde van Bulgarije, door tot twee keer toe van geschutter in de Oranje-defensie te profiteren. De 27-jarige aanvaller van Pogon Szczecin kan Oranje in Amsterdam in ieder geval geen pijn doen, omdat hij met een blessure afwezig is. Ook keeper Nikolai Michailov maakt geen deel uit van de Bulgaarse selectie. De oud-doelman van FC Twente zit zonder club en is niet opgeroepen.

Slechte balans tegen Bulgarije

Opmerkelijk is dat het Nederlands elftal een tegenvallende balans heeft tegen de nummer 52 van de wereldranglijst. Hoewel Bulgarije als beste resultaten op eindronden een derde plaats op het EK (1996) en een vierde plaats op het WK (1994) heeft, won het vaker van Nederland dan andersom. Beide landen troffen elkaar tot dusver elf keer en de Bulgaren wonnen vijf keer, tegenover vier zeges van Oranje.

De wedstrijd tussen Nederland en Bulgarije begint zondagavond om 18.00 uur. Het duel is te volgen via de liveticker op FCUpdate.nl. [photo,108441,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen