Advocaat: "Kans op plaatsing is hetzelfde gebleven"

3 september 2017, 21:11

Het Nederlands elftal won zondagavond met 3-1 van Bulgarije. Omdat Zweden echter met 0-4 wist te winnen op bezoek bij Wit-Rusland moet Oranje in de resterende wedstrijden van de WK-kwalificatiereeks heel hard aan het doelsaldo gaan werken.

De kans dat Nederland zich voor het WK gaat plaatsen is dus kleiner geworden, toch was Dick Advocaat na afloop tevreden. De volgende wedstrijd van Oranje is die tegen Wit-Rusland. "Waarom zouden wij niet met 4-0 kunnen winnen?", reageerde de bondscoach tegenover de NOS. Zweden speelt echter nog thuis tegen Luxemburg voor de confrontatie met Nederland op het programma staat.

Ondanks het feit dat Nederland eigenlijk meer had moeten scoren, was Advocaat tevreden met de wedstrijd tegen Bulgarije. "Het enige was eigenlijk dat we meer doelpunten hadden moeten maken. Mensen zeggen vaak dat je er tegen Bulgarije zes of zeven moet maken, maar dat is tegenwoordig niet meer zo makkelijk. Eigenlijk is 3-1 gewoon een normale uitslag."

De bondscoach vond het grootste deel van zijn elftal goed spelen, maar was toch niet tevreden over iedereen. "Een paar spelers zaten niet echt in de wedstrijd, maar de meesten gelukkig wel. We hebben van te voren gezegd dat als de bal diep gespeeld kan worden, dat je daarvoor kiest. Maar Bulgarije stond met negen man achter de bal. Als je dan toch inspeelt en balverlies lijdt, dan is dat ook niet goed. Dan zie je dat spelers toch voor zekerheid kiezen."

Vooral over de defensie was Advocaat niet geheel tevreden. "Komende maand gaan we goed rondkijken bij de clubs. Maar ook jongens als Virgil van Dijk komen dan weer terug. Ik zag vandaag dat er in defensief opzicht af en toe een bepaalde angst was. Dat was niet nodig", besloot hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen