Alli baart opzien met middelvinger: "Het was een grapje"

5 september 2017, 08:40

Dele Alli hield de gemoederen even bezig na de 2-1 overwinning van Engeland op Slowakije in de kwalificatiereeks voor het WK 2018. De middenvelder van Tottenham Hotspur baarde tijdens het duel op Wembley opzien met een middelvinger. Na afloop heeft Alli tekst en uitleg gegeven over zijn actie.

Op televisiebeelden was te zien dat Alli in de 77ste minuut van het duel met de Slowaken zijn middelvinger opstak. Het gebeurde vlak nadat hij een bodycheck had gekregen van Martin Skrtel en scheidsrechter Clement Turpin het voorval had weggewoven. "Even ter verduidelijking: het gebaar was een grap tussen mij en mijn goede vriend Kyle Walker", schrijft de 21-jarige Alli op Twitter. "Ik bied mijn excuses aan voor het gebaar." Het leek er aanvankelijk op dat de vinger voor Turpin bedoeld was, zeker omdat Alli het ook met deze arbiter aan de stok kreeg toen hij gewisseld werd in de blessuretijd.

Engeland-bondscoach Gareth Southgate ging er bij de BBC ook even op in. "Dele en Kyle waren met elkaar aan het ouwehoeren. Ze hebben een vreemde manier van communiceren", aldus Southgate, die met Engeland dankzij de 2-1 zege op Slowakije een belangrijke stap heeft gezet richting het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen