"Er is ten onrechte euforie ontstaan rond Vitesse"

7 september 2017, 08:37

Met meer dan twintig mutaties in de selectie was het een bewogen transferwindow voor Vitesse, dat een aantal grote namen aan boord wist te halen, maar ook afscheid nam van belangrijke spelers als Ricky van Wolfswinkel en Marvelous Nakamba. Als technisch directeur Mohammed Allach de balans opmaakt, waakt hij voor een teveel aan optimisme.

Vitesse kreeg het mede door de verkoop van bovengenoemd tweetal voor elkaar om anderen Luc Castaignos, Tim Matavz, Thulani Serero, Remko Pasveer, Thomas Bruns en Bryan Lissen aan te trekken. De Arnhemmers moesten eerst geld in kas krijgen om zelf spelers te kunnen halen, zo legt Allach uit aan De Gelderlander. "We moesten deze transferperiode eerst verkopen om tekorten op te vullen", aldus de 'td' van Vitesse. "Dan restte een deel om te investeren. Daarmee moesten we ook de basis leggen voor de komende seizoenen. We hebben ons budget goed besteed, denk ik."

Vooral met de komst van Castaignos en Matavz deed Vitesse goede en ook wel verrassende zaken. "Maar er is mijns inziens ten onrechte euforie ontstaan rond Vitesse", stipt Allach aan. "Kijk goed naar de selectie: we hebben ook echt jonge spelers, die versneld stappen moeten maken."

Vitesse begon het seizoen met een prima optreden in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, maar verloor deze na penalty's van Feyenoord. Na deze ouverture werd er gewonnen van NAC Breda (4-1) en Roda JC Kerkrade (1-3), maar in de eigen Gelredome was AZ voor de interlandonderbreking met 1-2 te sterk. De Arnhemmers staan nu met zes punten uit twee speelronden op de vierde plaats in de Eredivisie, met een uitwedstrijd tegen Excelsior voor de boeg. Dat duel in Rotterdam wordt zaterdagavond om 20.45 uur afgetrapt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen