FC Groningen met Mahi en Veldwijk, fitte selectie VVV-Venlo

8 september 2017, 17:30

FC Groningen begint zondag naar alle waarschijnlijkheid met Lars Veldwijk en Mimoun Mahi in de spits tegen VVV-Venlo. Mahi is pas net teruggekeerd in Groningen na interlandverplichtingen, maar is volgens Ernest Faber fit genoeg om te starten.

Groningen mist alleen Doan

FC Groningen beschikt over een nagenoegen fitte selectie tegen VVV-Venlo. Alleen de Japanner Ritsu Doan ontbreekt wegens enkelklachten. Mahi en Veldwijk lijken het aanvalsduo te gaan vormen. "Mimoun heeft behoorlijk wat reisdagen in de benen, maar is topfit en heeft ook nog extra's gedaan op de trainingen. Wellicht dat er nog ergens wat vermoeidheid zit, maar Mimoun is ervaren genoeg om zich volledig te focussen op de wedstrijd van zondag. Veldwijk heeft de afgelopen twee weken goed getraind. Hij heeft diepgang, is kopsterk en beschikt over de lengte die we tegen VVV goed kunnen gebruiken", aldus Faber tijdens de persconferentie.

De ploeg van Faber won het laatste competitieduel van FC Utrecht (2-1), toch zag de trainer nog verbeterpunten. "We moeten vooral zorgen dat  onze momenten van balbezit langer gaan duren. We moeten dus nauwkeuriger aan de bal zijn. Dit zorgt er dan namelijk ook automatisch voor dat je minder vaak achter de tegenstander aan moet om de bal weer te veroveren", stelt hij.

VVV oefent vast op natuurgras

VVV-Venlo beschikt zondag in de uitwedstrijd in het Noordlease Stadion over een compleet fitte selectie. FC Groningen speelt op natuurgras en dus vond de oefensessie van vrijdag ook plaats op een veld met echt gras. Trainer Maurice Steijn ontbrak wegens privéomstandigheden. "Het veld in Groningen is in perfecte staat. Wat dat betreft is het net kunstgras. Net overigens als het veld van FC Twente. En daar hebben we gewonnen", aldus assistent-trainer Jay Driessen. 

Dat de afsluitende training op natuurgras wordt afgewerkt, heeft vooral met gevoel te maken, legt Driessen uit. "De spelers vinden het lekker om even het gevoel van echt gras te hebben. Dat voelt goed en als iets goed voelt, moet je het vooral niet laten." De laatste drie duels tussen VVV en FC Groningen eindigden allemaal in het voordeel van de club uit Venlo. "Maar statistieken zeggen me helemaal niks. Bij Twente had VVV nog nooit gewonnen. Dus daar kun je niks mee. Feit is dat Groningen gewoon een heel sterke ploeg heeft. Traditioneel is het een ploeg waar elke tegenstander het lastig tegen heeft. Maar ons collectief kan het iedereen lastig maken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen