NEC hard onderuit bij Den Bosch, Jong PSV wint derby

9 september 2017, 00:15

NEC Nijmegen kent nog geen geweldige start in de Jupiler League. De club hoopt zo snel mogelijk weer te kunnen promoveren naar de Eredivisie, maar ging vrijdagavond hard onderuit op bezoek bij FC Den Bosch. Het werd 3-0.

FC Den Bosch-NEC

NEC Nijmegen ging vrijdag hard onderuit op bezoek bij FC Den Bosch. Het werd maar liefst 3-0. Dankzij Dennis Kaars en Niek Vossebelt stond Den Bosch al binnen een half uur op voorsprong. Den Bosch slaagde er daarna niet in om de score verder uit te breiden. Pas drie minuten voor tijd bepaalde Muhammed Mert de eindstand op 3-0.

FC Eindhoven-Jong PSV

Jong PSV trok in de Eindhovense derby aan het langste eind. Dankzij Sam Lammers kwamen de bezoekers al snel op voorsprong. Enkele minuten later tekende Mart Lieder echter alweer voor de gelijkmaker. Lange tijd leek het bij 1-1 te gaan blijven, maar drie minuten voor tijd maakte Mauro Junior nog de winnende voor Jong PSV.

FC Oss-FC Dordrecht

Oss blijft aan de koppositie in de Jupiler League behouden. In eigen huis werd FC Dordrecht met 3-1 verslagen. Dordrecht kwam nog wel op voorsprong dankzij Denis Mahmudov, maar twee minuten later maakte Fatih Kamaci alweer gelijk. De bezoekers moesten al snel daarna met tien man verder nadat Sendrino Misidjan de directe rode kaart kreeg. In de tweede helft werd het dankzij een treffer van Richard van der Venne en de tweede van Kamaci 3-1 voor Oss.

De Graafschap-MVV

MVV Maastricht komt net als FC Oss op tien punten te staan na een 0-2 zege op De Graafschap. Dean Koolhof opende na twintig minuten spelen de score op De Vijverberg. Kort na rust verdubbelde Samy Mmaee de score. Daar bleef het uiteindelijk bij.

Cambuur-Jong FC Utrecht

De start van het duel tussen SC Cambuur en Jong FC Utrecht werd iets uitgesteld omdat er bobbels ontstonden in het kunstgras door de hoeveelheid neerslag die in korte tijd viel. Na een uur werd de wedstrijd ook nog eens stilgelegd na rookontwikkeling vanwege vuurwerk op de tribune. Cambuur stond op dat moment met 1-0 voor dankzij een treffer van Alvin Daniels. Twintig minuten voor tijd moest Cambuur met tien man verder na een rode kaart voor Mathias Schils. Nick Venema zorgde twee minuten later voor de 1-1.

Ondanks de man minder kwam Cambuur opnieuw op voorsprong dankzij Matthew Steenvoorden. Opnieuw toonde Jong Utrecht aan strijdvaardig te zijn en viel de gelijkmaker. Vier minuten voor tijd bepaalde Rick van der Meer de eindstand op 2-2. Ook Utrecht eindigde met tien man want in de slotfase ontving Bilal Ould-Chikh nog zijn tweede gele kaart.

Emmen-Fortuna Sittard

Fortuna Sittard draait goed mee bovenin in de eerste weken van de competitie. Tegen FC Emmen kwam de club niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De thuisploeg moest in de slotfase nog met tien man verder na een rode kaart voor Cas Peters, maar ook daarna werd niet meer gescoord. Fortuna is de nummer vier terwijl Emmen op plek acht staat.

Almere City-Helmond Sport

Almere City heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. Vrijdag werd thuis met 3-1 gewonnen van Helmond Sport. Damon Mirani maakte de openingstreffer en twee treffers van Arsenio Valpoort na rust zorgden voor een 3-0 voorsprong. Furghill Zeldenrust benutte nog een strafschop voor Helmond, maar het mocht niet meer baten.

Go Ahead Eagles-FC Volendam

Het duel tussen Go Ahead en FC Volendam eindigde in een 1-1 gelijkspel. Go Ahead Eagles begon goed toen Stefano Beltrame al na twee minuten voor de voorsprong zorgde. Kort na rust maakte Teije ten Den er 1-1 van en daar bleef het bij. Go Ahead verzamelde sinds de start van de Jupiler League nog maar drie punten.