Streppel prijst verrassende Thorsby: "Hij kan blijven gaan"

9 september 2017, 14:25

Morten Thorsby is tot dusver een van de grootste verrassingen in de Eredvisie. Ook zijn trainer Jurgen Streppel had niet verwacht dat zijn pupil na drie wedstrijden de topscorerslijst zou aanvoeren. De Noorse middenvelder nam al vier doelpunten van sc Heerenveen voor zijn rekening.

Tot aan dit seizoen had de 21-jarige Thorsby maar twee officiële doelpunten gemaakt voor de Friezen. Zijn vier doelpunten in het nieuwe voetbaljaar tonen zijn ontwikkeling. "Dat heeft mij ook verbaasd", zegt Streppel tegen de NOS. "Maar hij is goed coachbaar. We zijn erg met hem bezig. Hij moet leren om elke keer op het juiste moment in 'de zestien' te komen. Dat pikt hij echt heel snel op."

Streppel prijst het loopvermogen van Thorsby. "Hij is in Noorwegen zelfs een keer derde geworden bij een langlaufwedstrijd. Hij kan blijven gaan, dat is zijn grootste kwaliteit. Het elftal heeft zijn duelkracht nodig en hij kan daarnaast ook goed voetballen, vergis je niet."

Verschil met voorgaande jaren is ook dat Thorsby een basisplaats heeft. "Hij kwam bij me om te vragen wat hij moest doen om te spelen. Toen ik mijn antwoord gegeven had zei hij: 'dankjewel'. En hij ging keihard aan de slag. Op die manier heeft hij zichzelf in het elftal geknokt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen