Sterk Heerenveen zet zwak PSV te kijk in Friesland

10 september 2017, 14:46

PSV is uit bij angstgegner SC Heerenveen tegen de eerste nederlaag van het Eredivisie-seizoen aangelopen. Na een bliksemstart in de eerste vijf minuten had de veel sterkere thuisploeg het verschil al gemaakt, en de ploeg van Philip Cocu kon niet meer terug in de wedstrijd komen: 2-0. Als extra domper voor de Brabanders werd sterspeler Hirving Lozano met rood van het veld gestuurd, waardoor de Mexicaan het duel met Feyenoord van volgende week lijkt te missen.

PSV ging op zoek naar een aansluitingstreffer, maar was eigenlijk constant te slordig in de eindfase. Heerenveen speelde ondertussen frank en vrij door en was via Reza, Ödegaard en met name Zeneli constant gevaarlijk. Het tempo lag bijzonder hoog en Heerenveen was de hele eerste helft de bovenliggende partij. De opgebouwde frustratie kwam tot uitbarsting bij Lozano, die verder volledig onzichtbaar was. De Mexicaan kwam met twee benen in bij Denzel Dumfries en arbiter Kevin Blom trok de rode kaart.

In de tweede helft lag het tempo lange tijd een stuk lager dan het eerste bedrijf. PSV was niet bij machte aan te zetten en Heerenveen zocht naar de nieuwe verhoudingen op het veld. Toen het tempo weer omhoogging, was het opnieuw de thuisploeg die de veel betere partij was. De bezoekers kregen hun beste kans van de tweede helft via invaller Luuk de Jong, die uit een corner via een kopbal op Martin Hansen stuitte.

PSV staat in aanloop naar de topper van volgende week drie punten achter koploper Feyenoord, dat nu de enige ploeg is zonder puntverlies. Heerenveen staat voorlopig vijfde en treft volgende week Excelsior. [photo,108653,left,]