Milan kansloos bij Lazio door hattrick en assist Immobile

10 september 2017, 18:00

Met Ciro Immobile in de hoofdrol heeft Lazio pak slaag uitgedeeld aan AC Milan. De Romeinse club won zondag in het eigen Stadio Olimpico, waar vanwege het slechte weer een uur later werd afgetrapt dan gepland, met 4-1 van de formatie die afgelopen zomer zo gretig investeerde op de transfermarkt.

Immobile zorgde er eigenhandig voor dat Lazio van 0-0 naar 3-0 ging. De voormalig capocannoniere - de aanvaller scoorde in het seizoen 2013/2014 22 keer voor Torino en werd daarmee de topscorer van de Serie A - bracht de thuisclub in de 38ste minuut uit een penalty op 1-0. Vijf minuten later was hij met een fantastische volley verantwoordelijk voor de 2-0.

In de eerste vijf minuten van de tweede helft drukten Lazio en Immobile door. In de 48ste minuut scoorde de Italiaan na een fraaie pass van Marco Parolo de 3-0, één minuut later verrichtte hij het voorbereidende werk bij de 4-0 van Luis Alberto. Riccardo Montolivo deed in de 56ste minuut iets terug namens Milan, maar verder dan 4-1 kwamen de bezoekers niet. Smetje op de zege van Lazio was dat Parolo in de extra tijd met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

Lazio, waar Stefan de Vrij in de basis stond, gaat Milan door de winst voorbij in het klassement. De Romeinen hebben zeven punten uit drie wedstrijden, één meer dan de equipe uit de modestad er heeft. Juventus en Internazionale delen met de maximale negen punten de koppositie. Napoli kan later op de avond ook op negen punten komen. Daarvoor moet het winnen bij Bologna.

Lazio gaat komende donderdag in de Europa League-groepsfase op visite bij Vitesse.