Eigenaar Crystal Palace: "We moeten bij elkaar blijven"

11 september 2017, 09:38

De uitwedstrijd tegen Burnley zou het cruciale duel worden voor Frank de Boer bij Crystal Palace. De geplaagde manager verloor met 1-0 bij de concurrent, maar het is nog maar de vraag of hij nu de support van de clubleiding kwijtgeraakt is. Het spel tegen Burnley biedt namelijk wel perspectief: het was een wonder dat er met 1-0 verloren werd. Dat zag clubeigenaar Steve Parish ook.

Palace was stukken beter dan Burnley, maar wist ondanks meerdere honderd procent-kansen niet tot scoren te komen. De Boer en consorten staan na vier speelronden nog zonder punten én doelpunten. Het is sinds het seizoen 1924/1925 (Preston North End) al niet meer voorgekomen dat een ploeg na vier duels nog zonder punten en goals was. En dan heeft Palace ook nog een lastig programma voor de boeg in de Premier League, met Southampton (thuis), Manchester City (uit), Manchester United (uit) en Chelsea (thuis).

De Boer was na afloop van het verlies bij Burnley realistisch. "Iedereen heeft kunnen zien dat wij het enige team waren dat de overwinning verdiende. Maar dat is voetbal. Soms krijg je niet waar je recht op hebt, maar we moeten ook kritisch op onszelf zijn. We hebben namelijk een doelpunt weggegeven en zelf onze kansen niet benut", sprak De Boer. "Het is onvoorstelbaar dat we niet hebben gescoord en geen punten hebben gehaald."

Clubeigenaar Parish reageerde via Twitter op de nederlaag. "We zijn pas vier duels onderweg. De start is dramatisch, maar we moeten bij elkaar blijven. De mensen zijn gefrustreerd en dat geldt ook voor het management en de spelers. We weten dat we beter kunnen. Ik verdedig iedereen die keihard voor deze club werkt. Verliespartijen horen er nou eenmaal bij."

Ook de geblesseerde smaakmaker Wilfried Zaha reageerde via Twitter en zegt dat het geen zin heeft om nu mensen met een beschuldigende vinger aan te wijzen:

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen