Willems heeft het op de rit: "Had andere uitdaging nodig"

11 september 2017, 10:01

Jetro Willems is blij dat hij deze zomer van PSV naar Eintracht Frankfurt is gegaan. De linksachter voelt zich goed bij deze keuze, ook omdat hij zijn beste tijd in Eindhoven voor zijn gevoel wel gehad had. De 22-voudig Oranje-international voelde niet echt meer het vertrouwen in het Philips Stadion.

Dat zegt Willems in De Telegraaf. "Na mijn keuze voor PSV is dit de beste keuze die ik in mijn leven heb gemaakt", laat de oud-Spartaan optekenen na de 0-1 zege bij Borussia Mönchengladbach. Willems speelde tachtig minuten in zijn vierde officiële duel voor zijn Duitse werkgever. In dienst van Frankfurt kan de linksback nog veel leren, zo zegt hij. "Het is veel zwaarder hier. We trainen harder dan bij PSV en in de wedstrijd maak ik meer meters dan in Nederland. Bij PSV deden we meer met de bal, hier is het meer rennen", aldus Willems. "Dit is wat ik nodig heb. Meer power erin. Als je de mentaliteit van de Duitsers hebt en het tactische gedeelte van de Nederlanders, dan kun je veel bereiken."

Willems maakt nu zijn minuten in de Bundesliga, maar moest zich vorig seizoen bij PSV soms schikken in een rol als reserve. "Als een trainer geen vertrouwen in je heeft, of je niet kan motiveren, dan wordt het moeilijk. Dan moet je een andere uitdaging zoeken en dat heb ik gedaan. Op een gegeven moment ben je gewoon toe aan een andere stap. Tot nu toe heeft het me goed gedaan. Ik moet zeggen dat ik het aardig op de rit heb", glimlacht Willems.

Willems speelde sinds de winter van 2011 voor PSV, dat hem toen overnam van Sparta. Met PSV kroonde de linkspoot zich twee keer tot kampioen van Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen