Zijden draadje knapt: Crystal Palace ontslaat De Boer

11 september 2017, 12:53   Bijgewerkt: 11 september 2017, 13:04

De toekomst van Frank de Boer bij Crystal Palace hing al aan een zijden draadje en dit draadje is op deze maandag geknapt. De Premier League-club heeft bevestigd dat het kortstondige avontuur van de Nederlandse manager na vier nederlagen op rij al ten einde is gekomen. Het betekent dat De Boer nog eerder bij Palace ontslagen is dan bij Internazionale: 77 versus 85 dagen.

De 47-jarige De Boer heeft dus weinig tijd gekregen van Palace, dat onder de leiding van de Nederlander aan het worstelen was in de eerste weken van het Premier League-seizoen. Palace pakte geen enkel punt en maakte zelfs niet één doelpunt. Er werd verloren van achtereenvolgens Huddersfield Town (0-3), Liverpool (1-0), Swansea City (0-2) en Burnley (1-0). Van de laatste wedstrijd werd al gezegd dat hij cruciaal zou zijn voor De Boer en dat is na de nederlaag dus gebleken. De eerste vier duels zonder punten en goals, dat was op het hoogste niveau van Engeland voor het laatst gebeurd in het seizoen 1924/1925 (Preston North End).

De Boer heeft het in totaal, exclusief deze maandag, 77 dagen volgehouden bij Palace. Bij Internazionale werd hij vorig seizoen ook al razendsnel ontslagen, maar hield hij het nog acht dagen langer vol. Overigens is De Boer niet zonder overwinning vertrokken bij Palace, aangezien er op 22 augustus in de League Cup nog wel gewonnen werd van Ipswich Town (2-1).

Roy Hodgson wordt in de Engelse wandelgangen nadrukkelijk genoemd als de beoogde opvolger van De Boer bij Palace. Het zou de zevende manager in zes jaar tijd zijn voor The Eagles.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen