West Ham eindelijk van de nul af: Bilic dacht aan De Boer

12 september 2017, 07:39   Bijgewerkt: 12 september 2017, 07:47

Frank de Boer werd bij Crystal Palace na vier wedstrijden zonder punt én doelpunt ontslagen, maar stond niet eens onderaan bij zijn inmiddels oud-werkgever. Deze bedenkelijke eer was toebedeeld aan West Ham United. Tot maandagavond, aangezien The Hammers toen de eerste punten van het seizoen pakten tegen Huddersfield Town.

In eigen huis eindigde het in 2-0 tegen de promovendus, door goals van Pedro Obiang en Andre Ayew in de laatste twintig minuten. Dit tot grote opluchting van Slaven Bilic, die de druk de afgelopen weken flink zag toenemen. "Ik ben dik tevreden over de wijze waarop we zijn omgegaan met een zeer lastige situatie", zegt de Kroatische oefenmeester bij de BBC. "Na drie nederlagen krijgt je zelfvertrouwen een knauw, maar de jongens hebben alles gedaan wat we van ze vroegen."

Bilic vindt dat West Ham heeft aangetoond dat het er alsnog een prima seizoen van kan maken. "We hadden een duidelijk strijdplan en waren vanaf de eerste minuut de baas van de wedstrijd. We hebben ervoor gezorgd dat Huddersfield geen kans kon creëren en zijn daar voor beloond, al was de eerste goal wat gelukkig", aldus Bilic, die het schot van Obiang er via via in zag gaan. "Maar het is verdiend. Zelfs als we niet hadden gewonnen, was ik zeer tevreden geweest over het optreden van de spelers", sluit Bilic af. De Kroaat geeft toe dat een De Boer-scenario wel door zijn hoofd spookte. "Dat was wel zo, ja. Daar hoef ik niet over te liegen. Ik ben 49 jaar en weet hoe het werkt in het voetbal, omdat ik daar sinds mijn achttiende al in werk."

In de eerste weken van het seizoen ging West Ham ten onder tegen achtereenvolgens Manchester United (4-0), Southampton (3-2) en Newcastle United (3-0). Het duel met Huddersfield was gek genoeg pas de eerste thuiswedstrijd van het Premier League-seizoen voor Bilic en co.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen