Barcelona wil weer uit de Madrileense schaduw treden

12 september 2017, 15:02

FC Barcelona is het nieuwe La Liga-seizoen uitstekend begonnen, met overtuigende overwinningen op Real Betis (2-0), Deportivo Alavés (0-2) en Espanyol (5-0). Het waren de eerste wedstrijden van Ernesto Valverde, de coach die zijn successen bij Athletic de Bilbao een mooi vervolg wil geven bij Barça. Het is voor de Catalanen nu zaak om de goede start door te zetten, aangezien ze wat goed te maken hebben. Te beginnen vanavond, met de clash met Juventus.

In Madrileense schaduw

De fans van Barça hebben natuurlijk nooit echt te klagen, omdat er louter spelers van wereldklasse rondlopen in Camp Nou. Toch was het afgelopen seizoen er een om redelijk snel te vergeten voor de roodblauwen. De jaargang begon nog met de winst van de Spaanse Supercopa tegen Sevilla (0-2 en 3-0 winst), maar verliep verder behoorlijk teleurstellend. Hoewel de Copa del Rey werd gewonnen dankzij een 3-1 zege op Alavés in de eindstrijd, heerste er na afloop vooral desillusie in de Catalaanse kuststad.

Twee jaar magere oogst in Europa

Hoewel Lionel Messi met 54 goals in 52 optredens 'gewoon' weer fenomenaal was en Neymar en Lusi Suárez natuurlijk ook bij tijd en wijlen de pannen van het dak speelden, haalde Barcelona vorig seizoen niet het onderste uit de kan. De contrasten met voorgaande jaren waren groot. Vooral in Europa. Vanaf het seizoen 2007-2008 tot en met het seizoen 2012-2013 minimaal de halve finale van de Champions League. Twee keer werd de cup met de grote oren omhoog gelift, door twee gewonnen finales tegen Manchester United. In het jaar 2014-2015 was het weer raak, toen Juventus met 3-1 aan de kant geschoven werd in de eindstrijd.

Dat lijkt alweer een tijdje geleden te zijn, aangezien Barça nu twee jaar op rij in de kwartfinale van de Champions League werd uitgeschakeld. Eerst was Atlético Madrid te sterk: na een 2-1 zege in Camp Nou thuis werd er in de hoofdstad van Spanje met 2-0 verloren. Afgelopen seizoen was Juventus ruimschoots te sterk voor de formatie van Luis Enrique. Na een 3-0 nederlaag in Turijn volgde een doelpuntloos gelijkspel in Barcelona. Paulo Dybala scoorde twee keer, Giorgio Chiellini deed ook een duit in het zakje. Deze verdediger is er ditmaal niet bij, net als Mario Mandzukic, Sami Khedria, Claudio Marchisio en Benedikt Höwedes.

Hoewel de teleurstellingen met regelmaat worden verbloemd door weergaloze voetbalshows, vragen veel mensen zich af of Barcelona dit seizoen weer een gooi kan doen naar de CL-titel. "Ik vind het in ieder geval nog de beste ploeg van de wereld", zegt Juventus-coach Massimiliano Allegri in ieder geval voor het duel in Camp Nou. De tacticus kan als geen ander zijn ploeg in een underdog-rol schuiven, maar toch.

Zonder Neymar maar met Ousamane Dembélé hoopt Barça in ieder geval op een goede start van de Europese campagne, omdat dit volgens het oude gezegde een halve werk is.

Preview van het YouTube-account van FC Barcelona:

[photo,105165,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen