Juventus ditmaal ten onder tegen Barça: "Te haastig"

13 september 2017, 08:38

Afgelopen seizoen was Juventus in de kwartfinale van de Champions League nog te sterk voor FC Barcelona, dat in eigen huis met 3-0 verslagen werd voor een 0-0 in Camp Nou. De Italiaanse kampioen had dit seizoen in de eerste poulewedstrijd van de CL echter niets in de melk te brokkelen in Catalonië. Door een dubbelklapper van Lionel Messi en een goal van Ivan Rakitic werd het 3-0.

Juventus-trainer Massimiliano Allegri baalt logischerwijs van de zeperd. "De jongens deden het prima, maar we hadden meer uit onze kansen moeten halen. We werden gestraft voor onze eerste fout, een halve minuut voor rust. We hadden Messi af moeten stoppen", aldus Allegri. "Na rust hadden we met Paulo Dybala een goede kans, maar Barça werd steeds beter naarmate de ruimtes groter werden. We moesten meer met het hoofd spelen. Als we vooruit gingen, kregen we juist de goals tegen vanuit de counter. We hadden op het eind sterker moeten blijven."

"Vorig seizoen haalden we in Turijn het maximale uit onze kansen, nu niet", concludeert Allegri. "We hadden geduldiger moeten zijn, het was te haastig", stelt de trainer van Juventus, die in de Italiaanse Serie A in drie duels de maximale negen punten gepakt heeft.

[photo,108706,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen