Gio: "Opstelling gekozen om te schakelen tussen systemen"

13 september 2017, 20:46

In de basiself voor het thuisduel met Manchester City heeft Giovanni van Bronckhorst gekozen voor onder meer Michiel Kramer, Jeremiah St. Juste en Sofyan Amrabat. De coach geeft als uitleg dat Feyenoord in de thuiswedstrijd moet kunnen schakelen tussen verschillende formaties.

Door het wegvallen van Nicolai Jørgensen moest Van Bronckhorst kiezen in de spits en de keuze is gevallen op Michiel Kramer. Tegenover Ziggo Sport legde de coach voorafgaand aan het duel uit waarom hij voor Kramer heeft gekozen. "Het was voor mij heel duidelijk. Je kijkt wat je nodig hebt vandaag en we zullen het compact moeten houden", zegt de coach. "Aan de bal zullen we ook moeten durven en met Michiel houden we de herkenbare patronen er in. Dat is ons team gewend."

Wat verder opvalt is dat Jens Toornstra is geslachtofferd ten faveure van Amrabat. "We moeten kunnen schakelen tegen Manchester omdat Pep Guardiola dat ook altijd doet. We hebben voor deze opstelling gekozen om te kunnen schakelen tussen systemen. City heeft meerdere systemen gespeeld dus het is afwachten hoe ze aantreden."

Van Bronckhorst beseft dat het een speciale avond is voor zijn club. "Het is lang geleden dat deze club in de Champions League gespeeld heeft en je merkt dat het iets speciaal is. Hierin spelen alleen maar topclubs en het is een enorme uitdaging om je te meten met deze clubs. De ervaring van mij overdragen op de spelers is moeilijk, want je moet het zelf ervaren. Voor de jongens is dit de eerste wedstrijd in de Champions League tegen een toptegenstander. Wedstrijden worden gelukkig niet op papier gespeeld dus we moeten vol voor onze kans gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen