Groep E: Liverpool verspeelt zege tegen Sevilla, Promes gelijk

13 september 2017, 22:54   Bijgewerkt: 13 september 2017, 23:23

Als er één ploeg verdiende om te winnen bij Liverpool tegen Sevilla, dan was het de ploeg van Jürgen Klopp. Toch kwamen The Reds ondanks een karrenvracht aan kansen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In Groep E liet ook Spartak Moskou het liggen: in Slovenië gaf het in de slotfase een voorsprong uit handen tegen NK Maribor: 1-1.

Liverpool is na enkele jaren afwezigheid terug in de Champions League. Dat zorgde voor een geweldige sfeer op Anfield Road, maar al snel werd het enthousiasme van de fans naar het nulpunt gebracht door Wissam Ben Yedder. De kleine Fransman werkte na vijf minuten al de 0-1 achter Loris Karius. Nog voor rust wist de sterke formatie van Jürgen Klopp het tij te keren. Na een snelle aanval, met hoofdrollen voor Jordan Henderson en Alberto Moreno, werkte Roberto Firmino bij de eerste paal de gelijkmaker in het doel. Dat doelpunt (foto) viel een kwartier na de openingstreffer.

Mohamed Salah, die voor vandaag al twee keer had gescoord op Anfield, liet de fans in de 37ste minuut weer juichen. Hij veroverde de bal bij Steven N'Zonzi en zag zijn poging vervolgens via een been in het doel ploffen. Gezegd moet worden dat de Egyptenaar bij het veroveren van de bal een overtreding beging op de Franse middenvelder van Sevilla, maar dat werd niet waargenomen door Danny Makkelie.

In het restant van de wedstrijd kreeg Liverpool, met de sterk spelende Georginio Wijnaldum weer in de basis, legio kansen om de score op te voeren. Dat lukte echter niet. Tekenend is de gemiste strafschop van Firmino (buitenkant paal) kort voor rust. Wat Liverpool niet lukte flikte Sevilla wel: scoren. Joaquin Correa bepaalde in de 72ste minuut de eindstand op 2-2. Een domper voor Liverpool, dat het duel bovendien met tien man eindigde. Verdediger Joe Gomez kon inrukken na zijn tweede gele kaart. Sevilla-trainer Eduardo Berizzo zag dat gebeuren vanaf de tribune. Hij werd door Makkelie in de tweee helft van de bank verbannen. 

Misstap voor Promes en co 

Spartak Moskou heeft nagelaten om in Slovenië direct goede zaken te doen in de groep. De kampioen van Rusland was de beste ploeg op het veld, maar had moeite met scoren. Toen Aleksandr Samedov met een knap doelpunt na een uur de ban brak, leek het duel dan toch de kant van Spartak op te vallen. De Russen trokken de voorsprong echter niet over de streep: Damjan Bohar zorgde vijf minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Het duel werd overigens ontsierd door een vuurwerkincident, waarbij de scheidsrechter bijna geraakt werd door een vuurpijl. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen