Groep G: zege voor scorende Babel, Leipzig pakt punt

13 september 2017, 23:00   Bijgewerkt: 13 september 2017, 23:08

Ryan Babel timmert al tijden aan de weg in Turkije en heeft ook in de Champions League van zich doen spreken. Mede door een treffer van de spits werd er door Besiktas woensdag in Groep G met 1-3 gezegevierd bij FC Porto. Ondertussen pakte RB Leipzig knap een punt tegen AS Monaco. In de Red Bull Arena eindigde het onderonsje in 1-1.

Winnen bij FC Porto is niet iedere ploeg gegeven, maar Besiktas heeft dat woensdag wel geflikt. Aan de hand van de uitblinkende Ryan Babel werd er met 1-3 gewonnen in Portugal. Drie van de vier doelpunten vielen binnen het halfuur. Anderson Talisca maakte namens Besiktas al snel de 0-1, maar een knullig eigen doelpunt van Dusko Tosic hielp Porto terug in de wedstrijd. Uit een hoekschop kopte hij de gelijkmaker achter zijn eigen keeper. Een geweldige afstandspegel van Cenk Tosun betekende vier minuten later alweer een voorsprong voor de Turken, die het ditmaal niet meer uit handen gaven. Babel gooide het duel met een treffer in de 88ste minuut in het slot: 1-3. Bij Besiktas bleef Jeremain Lens de gehele wedstrijd op de bank.

RB Leipzig heeft zich bij het debuut in de Champions League verzekerd van een punt. De club, acht jaar geleden pas opgericht, hield in de eerste speelronde gelijke tred met AS Monaco. Die ploeg haalde vorig seizoen nog de halve finale. Emil Forsberg veegde een kwartier voor rust de 1-0 tegen de touwen en is dus de eerste Champions League-doelpuntenmaker van RB Leipzig ooit. Gezegd moet worden dat hem bij zijn treffer geen strobreed in de weg gelegd werd door de Franse verdedigers. Leipzig leek zodoende op weg naar een stunt en speelde ook prima, maar Monaco had een snel antwoord in huis. Youri Tielemans reageerde alert toen een kopbal voor zijn voeten kwam en werkte de bal in tweede instantie in het doel. Daarna werd er niet meer gescoord in de Red Bull Arena in Leipzig.