Demonstratie Ajax-fans in Den Haag gaat niet door

15 september 2017, 12:49

Er is een streep gezet door de geplande demonstratie van Ajax-supporters in Den Haag, die zondag zou plaatsvinden. Dat is kenbaar gemaakt op Ajax Life, de website van de supportersvereniging van de Amsterdamse club. De protestactie is geannuleerd, omdat het doel volgens de Ajax-fans zonder de demonstratie al bereikt is.

De protesten hebben namelijk teweeggebracht dat de gesprekken over het meenemen van uitfans geopend worden. Ajax hoopt per 2018/2019 uitsupporters mee te kunnen nemen naar ADO Den Haag. Tot op heden worden duels tussen Ajax en ADO nog altijd zonder supporters afgewerkt. Toen daar het bekerduel met SVV Scheveningen bij kwam – wegens bovenstaande situatie wordt deze wedstrijd in het Cars Jeans Stadion van ADO en zonder uitfans gespeeld – was de maat vol voor de Ajax-fans. Ze planden een demonstratie, die nu dus gecanceld is.

"Het doel van de manifestatie was om concrete afspraken te maken over het meenemen van uitfans naar duels tussen ADO en Ajax, met ingang van seizoen 2018/2019. De Ajax Supporters Delegatie heeft donderdag van de directie Ajax vernomen dat er toezeggingen zijn gedaan", zo klinkt het op Ajax Life. "Deze toezegging houdt het volgende in: er worden gesprekken geopend met als doel om volgend seizoen weer uitsupporters toe te laten. De toezegging is gedaan door de burgemeester van Den Haag, de club ADO Den Haag en de KNVB."

De Ajax-fans spreken in eerste instantie over 'uitstellen', omdat ze eerst willen zien of de betrokken partijen hun toezegging zullen nakomen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen