Willem II of Roda JC gaat in ieder geval van de nul af

15 september 2017, 15:51

Na vier speelronden in de Eredivisie zijn er nog drie ploegen puntloos en twee daarvan ontmoeten elkaar komend weekend. Willem II neemt het zaterdagavond op tegen Roda JC Kerkrade, in het Parkstad Limburg Stadion. De belangen zijn groot, weten de trainers van beide ploegen.

Van de Looi 'ziet iedere dag progressie'

Coach Erwin van de Looi kan een overwinning wel goed gebruiken, omdat hij in zwaar weer verkeert met Willem II. Het duel met Roda JC kan een heel gewenste opsteker betekenen. "We hebben vier wedstrijden verloren, dus we kennen het belang van de wedstrijd van morgen", aldus Van de Looi. Met de Tricolores verloor de trainer al van concurrenten Excelsior en ADO Den Haag (beiden 1-2). "Tegen Excelsior en ADO hebben we verloren doordat we teveel fouten hebben gemaakt, maar in die wedstrijden laten we ook zien dat we niet onder hoeven te doen voor die ploegen."

"Het is aan ons om die fouten eruit te halen. Daarnaast zijn we als groep pas sinds kort compleet, we werken er iedere dag keihard aan om beter op elkaar ingespeeld te raken en daarin zien we iedere dag progressie", vertelt Van de Looi op het digitale thuis van Willem II. Bartholomew Ogbeche en Asumah Abubakar zijn nog niet fit, maar voor de rest heeft de coach de beschikking over een fitte groep. Van de Looi sluit af met dat hij het duel 'belangrijk, maar niet allesbeslissend' vindt. "Uiteindelijk wint morgen de ploeg die het beste met de druk omgaat en lef heeft om het eigen spel te spelen."

Molenaar houdt vast aan visie: "Geloof er heilig in"

Roda JC zit samen met Willem II in de hoek waar de klappen vallen, maar in Kerkrade maakt men zich nog niet echt zorgen. Althans, dat is af te leiden uit de woorden van coach Robert Molenaar op de clubwebsite. "Met vijf uitwedstrijden in de eerste zeven duels wisten we dat we bij de start van dit seizoen schade zouden oplopen. Dat neemt niet weg dat we met de huidige score ontevreden zijn. Reden om er, ook zaterdagavond tegen Willem II, alles aan te doen om te laten zien dat we wel degelijk een geduchte tegenstander zijn. Om onze nieuwe speelwijze een echte kans te geven, hebben we ons voorgenomen om de eerste vijf tot acht wedstrijden niet te zeer naar het resultaat te kijken."

Wat houdt dat dan precies in? "We moeten ver van onze goal kunnen én willen spelen", aldus Molenaar. "Natuurlijk doen de uitslagen er wel degelijk toe, maar onze visie zou nergens op zijn gebaseerd als we die meteen weer overboord zouden gooien. Wij willen echt inzetten op een cultuuromslag en we laten ons niet alleen maar leiden door welk resultaat dan ook. Daar geloof ik heilig in", stelt Molenaar vastberaden. "Toch is realiteitszin mij niet vreemd. Natuurlijk zullen we ook in staat moeten zijn om een resultaat over de streep te trekken", geeft de coach aan. Hij wil daarom 'spierballen, durf en agressie' zien. "Met veel energie willen we met verzorgd en gedurfd voetbal het initiatief nemen en vechten voor wat we waard zijn."

[photo,97771,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen