Robben trefzeker tijdens ruime zege Bayern op Mainz

16 september 2017, 17:51

Bayern München heeft mede dankzij Arjen Robben een prima overwinning geboekt op FSV Mainz (4-0). De Nederlander gaf bij twee treffers het laatste zetje, al staat een van die goals vooralsnog wel op naam van Thomas Müller. Ondertussen verloren Jetro Willems en Jonathan de Guzman met Eintracht Frankfurt van het FC Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw met 1-2. 

Bayern München - FSV Mainz 05 4-0

Al vroeg was het raak voor Bayern. Thomas Müller schoot op doel, waarna zijn poging via het been van Arjen Robben tegen de touwen ging. Robben en Arturo Vidal hadden vervolgens nog enorme kansen om de score al verder op te vijzelen, maar René Adler redde twee keer subliem. Toch scoorde Robben uiteindelijk fraai met een stiftje. Ook na de pauze was Bayern heer en meester en zette uiteraard Robert Lewandowski zichzelf ook op het scorebord. Een keer dacht Mainz zich nog even terug in de wedstrijd te knokken, maar Manuel Neuer had een fenomenale reflex in huis op een inzet van Fabian Frei. Lewandowski had wat meer 

Eintracht Frankfurt - FC Augsburg 1-2

Het was geen heel gelukkige middag voor Jetro Willems en Jonathan de Guzman in eigen huis tegen Augsburg. Dat begon al met de manier waarop de 0-1 binnen vloog. Philipp Max nam een vrije trap in de buurt van de hoekvlag, die door iedereen gemist werd, maar wel nog bij de tweede paal binnenviel. Een kwartier voor tijd leek Caiuby de ploeg van Jeffrey Gouweleeuw in veilige haven schieten met een heerlijke knal in de verre bovenhoek. Luka Jovic kwam nog wel snel met een tegenreactie namens Frankfurt, maar dat kreeg daarna geen gevolg meer.

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 0-1

Met zowel Richedly Bazoer als Paul Verhaegh (die nog wel zou invallen) leed Andries Jonker zaterdagmiddag een minieme nederlaag op bezoek promovendus VfB Stuttgart. Dat kwam vooral door slecht ingrijpen van de defensie. Chadrac Akolo mocht eerst een afgeslagen bal zo uit de lucht plukken en uithalen, waarna hem ook bij de rebound weinig in de weg werd gelegd. Na de pauze was Wolfsburg aanvallend onmachtig en wist het Stuttgart niet meer in verlegenheid te brengen.

Overige uitslagen:

Werder Bremen - Schalke 04 1-2

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen