Chelsea en Arsenal houden elkaar in de greep in Londen

17 september 2017, 16:35   Bijgewerkt: 17 september 2017, 16:48

De Engelse topper tussen Chelsea en Arsenal was het aanzien meer dan waard, maar beide teams kwamen op Stamford Bridge niet tot scoren: 0-0. De thuisploeg eindigde het duel met tien man door een late rode kaart voor David Luiz.

Beide teams wonnen midweeks hun duels in Europa. Chelsea veegde in de Champions League de vloer aan met Qarabag (6-0), terwijl Arsenal met 3-1 te sterk was voor 1. FC Köln. In Londen zorgden beide ploegen zondag voor een prachtige Premier League-wedstrijd, ondanks dat er niet werd gescoord. Wat overigens opviel in de basiselftallen van beide teams was dat er enkele grote namen ontbraken. Eden Hazard begon op de bank bij Chelsea, terwijl de niet fitte Alexis Sánchez bij Arsenal niet in de basisploeg was opgenomen. Mesut Özil zat vanwege een enkelblessure niet bij de wedstrijdselectie.

Arsenal liet het de laatste jaren vaak afweten in grote uitduels, maar imponeerde in de eerste helft op Stamford Bridge. In een systeem met drie centrumverdedigers waren de bezoekers de betere ploeg tot de pauze. Dat leidde tot enkele grote kansen, waarvan de inzet van uitblinker Aaron Ramsey de grootste was. De middenvelder van Arsenal raakte de bal van dichtbij, waarna Alexandre Lacazette de rebound over en naast schoot. De Fransman flirtte in de eerste helft nog een keer met een doelpunt. Zijn lage inzet werd echter gekeerd door Thibaut Courtois.

Ook Chelsea kreeg een grote mogelijkheid via aanvaller Pedro. De Spanjaard stuitte met zijn schot op Petr Cech, die terugkeerde op vertrouwde grond. Waar Arsenal in de eerste helft de betere ploeg was, gold dat na de doelwissel voor de regerend kampioen. Invaller Eden Hazard dacht in de 79ste minuut te scoren, maar zag zijn harde inzet gepakt worden door Cech. Aan de zijde van Arsenal trof Shkodran Mustafi doel uit een vrije trap. De Duitser verlengde een indraaiende vrije schop met het hoofd en verschalkte Courtois, maar de goal werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

In de slotfase van de wedstrijd lag het tempo moordend hoog en liet David Luiz zich gaan. De Braziliaan speelde de bal aan de zijlijn te ver voor zich uit en kwam spijkerhard in op het scheenbeen van Sead Kolasinac. De verdediger kreeg daarvoor een rode kaart en kon gaan douchen in de 87ste minuut. Het is de vierde keer in de laatste vijf duels dat Chelsea een rode kaart ontvangt tegen Arsenal.

Chelsea staat met tien punten uit vijf wedstrijden nu derde in de Premier League, Arsenal bezet met zeven punten de twaalfde plaats.