FC Twente overklast FC Utrecht voor eerste zege

17 september 2017, 16:41

FC Twente heeft zondagmiddag op overtuigende wijze afscheid genomen van de puntloze status in de Eredivisie. FC Utrecht werd in Enschede compleet overrompeld door de vlijmscherpe Tukkers. Tom Boere zette de toon met een fraaie lob, als startsein voor een eclatante zege: 4-0.

Eén moment kan bepalend zijn voor een wedstrijd en misschien wel voor een seizoen. Dat moment kwam er voor FC Twente van spits Tom Boere. Zijn ploeg maakte een zeer fragiele indruk in de openingsfase, tot de aanvalsleider met één loopactie en een lobje over David Jensen de Grolsch Veste deed exploderen. Boere maakte optimaal gebruik van een uitstekende pass van achteruit door Peet Bijen: 1-0.

Geboren Tukker Erik ten Hag zag dat zijn elftal, goed voor negen punten uit de eerste vier duels, het helemaal kwijt was na de onverwachte tegentreffer. Het vlotte combinatiespel maakte plaats voor slordig voetbal, dat ruimte bood aan Twente om te counteren. Daar maakte de thuisploeg ook volop gebruik van, al vielen de goals uit andere spelsituaties. Thomas Lam kopte binnen uit een hoekschop van Michael Liendl en Luciano Slagveer profiteerde van een slim passje van doelpuntenmaker Boere.

De 3-0 ruststand was een ongekende weelde voor Twente, dat nog geen punt pakte dit seizoen. Ten Hag greep tijdens de rust in door Kerk en Giovanni Troupée, die juist de voorkeur had gekregen boven Sean Kaliber, te wisselen. Voor hen kwamen Klaiber en Jean-Christophe Bahebeck. De speelwijze veranderde echter niet en de invallers konden ook aan het spelbeeld niets veranderen.

FC Utrecht kwam na rust niet verder dan een vrije trap en een van richting veranderd schot van Zakarya Labyad. Het was een groot compliment voor de Twente-verdedigers die ook na rust de baas waren over hun tegenstanders.