Late penalty helpt VVV aan punt op bezoek bij Vitesse

17 september 2017, 18:49   Bijgewerkt: 17 september 2017, 18:56

Vitesse en VVV-Venlo hebben zondag de punten verdeeld in Arnhem (1-1). Nadat Vitesse leek af te stevenen op een zege, konden de Limburgers alsnog toeslaan via een penalty in de slotfase. In blessuretijd leek ook Vitesse nog een strafschop te krijgen, maar die werd niet gegeven.

Met die positieve instelling begon Vitesse ook aan de wedstrijd. Bryan Linssen – die tegen Lazio ook trefzeker was, kopte al vroeg bijna de openingstreffer binnen. Even later was het opnieuw billenknijpen voor de Limburgers, toen doelman Lars Unnerstall zich verslikte in een ongevaarlijk schot van Milot Rashica.

Terwijl de bezoekers uit Venlo meer risico namen om op zoek te gaan naar de gelijkmaker, kon Vitesse meer profiteren van de ruimte. Het leidde opnieuw tot kansen voor Linssen en Matavz, maar de thuisploeg wist niet door te drukken. En daar profiteerde VVV weer van. Uit het niets kreeg het een strafschop in de 90ste minuut na vasthouden van Guram Kashia, die overtuigend werd benut door Clint Leemans: 1-1.

Nog geen minuut later lag Luc Castaignos aan de andere kant in het gras. Waar iedereen ook dacht aan een penalty wegens vasthouden, werd die niet gegeven. Tot verbazing van alles en iedereen bij Vitesse. Het bleef na een vermakelijke slotfase bij een gelijkspel.