Koeman: "We hebben tijd nodig, maar dat is moeilijk"

18 september 2017, 08:40   Bijgewerkt: 18 september 2017, 13:22

In een week tijd heeft Everton drie zware nederlagen geleden. Vorige weekend ging het team met 0-3 onderuit tegen Tottenham Hotspur, donderdag werd er met 3-0 verloren bij Atalanta Bergamo en zondag was Manchester United met 4-0 te sterk. Ronald Koeman erkent dat zijn team het lastig heeft.

Na de wedstrijd tegen United deed Koeman zijn verhaal bij Sky Sports. Hij liet eerst weten niet te spreken te zijn over een actie van José Mourinho. De Portugees schreef in zijn column in het programmaboekje dat Everton dit seizoen in de top-vier moet komen, omdat het 140 miljoen pond heeft uitgegeven. "Ik heb dat ook gelezen. Sorry, maar we moeten wel kijken naar wat realistisch is voor Everton. We kijken aan het einde van het seizoen weer waar we staan, maar kom op. Wees realistisch."

"Ik ben niet blij met hoe we begonnen zijn aan dit seizoen, maar we moeten realistisch blijven. We hebben tijd nodig, al weet ik dat dat moeilijk is in het voetbal", zegt Koeman, die bevestigt dat hij nog zoekende is. "Iedere manager op de wereld heeft twijfels. Als je niet wint en je hebt veel spelers, dan ga je weer nadenken. Dat geldt ook voor de formatie."

Bij United kreeg Everton in de laatste minuten nog drie goals om de oren. "Soms krijg je in het voetbal minder dan waar je recht op hebt. Dat gebeurde bij ons", zegt Koeman, die nog even een kleine sneer uitdeelt aan de thuisclub. "Ik was niet zo onder de indruk van Manchester United. Dat klinkt vreemd na een 4-0 nederlaag, maar wij hebben dit niet verdiend. Maar ook dat is voetbal."

Woensdag krijgt Koeman de kans om het blazoen weer enigszins op te poetsen. Het speelt dan in de League Cup tegen Championship-club Sunderland. [photo,108880,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen