Helmond Sport baalt van 'racistische daad' bij thuisduel

18 september 2017, 09:40   Bijgewerkt: 20 september 2017, 21:51

Rondom het duel tussen Helmond Sport en Jong Ajax heeft er vrijdag een vervelend incident plaatsgevonden. Een groep supporters van de thuisclub heeft de familie en de zaakwaarnemer van Jong Ajax-speler Mees de Wit mishandeld, tot afgrijzen van Helmond Sport.

Familieleden en de zaakwaarnemer van De Wit waren doelwit van enkele fans van de thuisclub. Stefano van Delden, de zaakwaarnemer van De Wit, zegt dat het begon toen ze het stadion uitliepen. Iemand vroeg hem waar hij vandaan kwam, zo vertelt hij aan AT5. "Ik dacht eerst dat het een geintje was, maar toen stond er opeens acht man voor me."

Van Delden stelt dat de fans het om hem hadden gemunt vanwege zijn huidskleur. "Ik liep niet in een Ajax-shirt. Ik ben de enige donkere jongen die ertussen loopt. Dan ben je een makkelijk doelwit." Van Delden zou op de vlucht geslagen zijn, terwijl de vader van De Wit zou een klap en een trap hebben gekregen. De fans trapten vervolgens tegen de auto van Van Delden aan.

Reactie Helmond Sport

Helmond Sport-directeur Marcel van den Bunder is niet blij, zo zegt hij tegen Omroep Brabant. "Dan schaam je je toch een klein beetje", zegt hij. "Ik hoorde het zaterdagochtend nadat Stefano iets op z'n Facebookpagina had gezet. Ik ben enorm geschrokken natuurlijk. Ik vind iedere vorm van verbaal of lichamelijk geweld absoluut onacceptabel en zeker als het ook nog een keertje door Helmond Sport-fans gebeurt."

"Ik vind dit buitengewoon vervelend", vervolgt de directeur. "Helmond Sport-onwaardig. Ik wil de politie niet voor de voeten lopen. Maar als dit soort zaken gebeuren, dan dient er ook gestraft te worden. Daar waar wij kunnen helpen en ontdekken wie het zijn, geven wij het door aan de politie en gaan we onze eigen straffen er ook op uitdelen."

Foto: Reinand Visscher

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen