De Jong tijdje uit de running door flinke kneuzingen

18 september 2017, 13:20

Luuk de Jong wordt niet snel terug op het veld verwacht. De spits van PSV raakte zondagmiddag in de topper tegen Feyenoord geblesseerd na een harde charge van Steven Berghuis en kampt met flink gekneusde ribben en ook kneuzingen in de long- en hartstreek. Dat heeft PSV maandag gecommuniceerd.

De Jong wordt deze week aanvullend onderzocht, maar zal in ieder geval een week rust houden. De spits kreeg tegen Feyenoord eindelijk weer zijn kans in de basis, maar moest na een kwartier spelen al gewisseld worden. Berghuis gleed vol in op de PSV'er, die hard met de knie geraakt werd op de borst. De boosdoener, die geel kraag maar later alsnog met rood weggestuurd werd, gaf na afloop aan dat hij zelf ook aangeslagen was door de botsing. Bij een eerste scan in het ziekenhuis zijn er dus kneuzingen aan De Jongs ribben en in zijn hart- en longstreek aangetroffen. Het is nog niet bekend hoe lang de spits in totaal uit de roulatie zal liggen.

"Hij moest vannacht in het ziekenhuis blijven", zegt technisch manager Marcel Brands tegen PSV TV over de situatie rond De Jong. "Ik begreep van de dokter dat de ribben flink gekneusd zijn en dat hij ook wat kneuzingen heeft in de long- en hartstreek. Dat is ook de reden waarom hij in het ziekenhuis moest blijven", aldus Brands. "Het was verschrikkelijk gisteren", zegt de 'td' over de charge op De Jong. "Luuk schrok zelf ook heel erg, omdat hij geen lucht kreeg", stelt Brands. "Deze blessure komt niet dagelijks voor, waardoor er niet echt een protocol voor is. Ik denk dat we hem deze week in ieder geval niet zullen zien."

Brands vond het vreemd dat Berghuis geen directe rode kaart kreeg voor het incident. "Hij was veel te laat. Als je dan het geval-Lozano in je hoofd hebt, dan is dit wel met twee maten meten", vindt de technisch manager van PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen