Ajax loopt pas na rust weg bij Scheveningen

20 september 2017, 20:27

Ajax heeft woensdag zijn plicht gedaan en is een ronde verder in de KNVB Beker, maar de manier waarop verdient geen schoonheidsprijs. In een moeizaam duel op bezoek bij SVV Scheveningen werd het uiteindelijk 1-5, mede dankzij een hattrick van Kasper Dolberg.

Aan die statistiek kwam al snel een einde in Den Haag, toen Dolberg er met een knal van afstand al snel 0-1. Het leek een doelpuntrijke en eenvoudige avond te worden voor de Amsterdammers, die wel een goede wedstrijd konden gebruiken na het pijnlijke puntenverlies van afgelopen weekend tegen ADO.

De mannen van Keizer hadden regelmatig moeite met Scheveningen en kwamen niet eens in de buurt van het niveau dat wordt nagestreefd. Neres kwam nauwelijks voor in het spel, terwijl Lasse Schöne – die met Carel Eiting en Siem de Jong op het middenveld stond – opvallend vaak balverlies leed. Ajax verdiende dan ook niet meer dan de 0-2 ruststand. Siem de Jong tekende met een kopbal voor zijn eerste goal in het rood-wit sinds 9 maart 2014.

In de slotfase werd het krachtsverschil toch nog even extra duidelijk aan de hand van twee goals. Via een overtuigende knal en een terechte strafschop bepaalde Dolberg de eindstand op 1-5. Een ruime zege voor Ajax, zoals verwacht, maar hoogstaand was het zeker niet.

[photo,108930,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen