NEC strikt Fransman die ooit in CL tegen Ajax scoorde

22 september 2017, 11:09

NEC heeft tussen de transferperioden door een aanwinst voor de selectie gevonden. De Nijmegenaren hebben beslag gelegd op de komst van Steeven Langil. De 29-jarige vleugelaanvaller uit Frankrijk zat zonder club en genoot daarom een transfervrije status. Hij heeft voor één seizoen getekend met een optie voor een extra jaar.

Langil bivakkeerde tussen 2006 en 2014 bij clubs uit de Franse Ligue 1 en Ligue 2, maar stapte in de zomer van 2014 over naar België. Na een sterke periode bij Royal Excel Moeskroen pikte Waasland-Beveren de flankspeler op. Ook daar ging het goed, wat hem een transfer naar de Poolse topclub Legia Warschau opleverde. Daar bleef hij echter maar een half seizoen, omdat hij op huurbasis terugkeerde naar Waasland-Beveren.

Langil heeft zes wedstrijden in het hoofdtoernooi (plus drie voorrondeduels) van de Champions League gespeeld. In november 2011 was de Fransman nog trefzeker voor AJ Auxerre in een CL-duel met Ajax, dat mede door zijn goal met 2-1 gewonnen werd.

"Steeven is een speler die we aantrekken voor de rechterflank, maar hij kan ook op links uit de voeten", stelt technisch directeur Remco Oversier op de NEC-website over de versterking. "Het is een speler met veel ervaring op het hoogste niveau en in verschillende competities. Hij brengt snelheid en diepgang, zowel aan de bal als zonder de bal. Hiermee vergroten we ook op de flanken de keuzemogelijkheden. We zijn blij dat we hem alsnog toe kunnen voegen aan de selectie", aldus Oversier.

De goal die Langil in 2011 tegen Ajax maakte:

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen