Fortuna haalt uit tegen Jong AZ en is medekoploper

22 september 2017, 22:10

Fortuna Sittard heeft uitgehaald in de zesde speelronde van de Jupiler League. De Limburgers wonnen vrijdag de thuiswedstrijd tegen Jong AZ met 5-1. Daardoor komen ze op gelijke hoogte met koploper Jong Ajax, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. FC Oss leek ook gedeeld aan kop te komen, maar verspeelde na rust een 0-2 voorsprong bij Almere City FC (2-2).

Door twee doelpunten van Djibril Dianessy, waarvan de tweede een penalty was, leidde Fortuna Sittard al binnen een kwartier met 2-0 in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Tijani Reijnders bracht de bezoekers uit Alkmaar in de zestiende minuut met de aansluitingstreffer terug in de partij, maar dat was van heel korte duur. In de zeventiende minuut bracht Lisandro Semedo de marge weer op twee voor Fortuna. Perr Schuurs legde de ruststand in de 41ste minuut vast op 4-1, ruim twintig minuten voor tijd zorgde Semedo met zijn tweede goal van de avond voor de 5-1 eindstand.

Fortuna heeft nu net als Jong Ajax dertien punten. De talenten uit Amsterdam hebben echter nog een wedstrijd tegoed. Zij spelen maandag thuis tegen provinciegenoot Telstar. Op dezelfde dag treffen Jong PSV en NEC elkaar in Eindhoven. Deze teams staan na vanavond (vrijdag) op een gedeelde zevende positie.

FC Oss leek ook op dertien punten te gaan komen. De Brabanders gingen op visite bij Almere City FC rusten met een 0-2 voorsprong, door doelpunten van Istvan Bakx en Richard van der Venne. In de tweede helft knokte de thuisclub zich echter terug tot een 2-2 gelijkspel. Dennis van der Heijden was verantwoordelijk voor beide doelpunten van Almere City, waarvan de laatste in de 88ste minuut viel.

Door het gelijkspel staat Oss vierde met elf punten. De derde plek is in handen van MVV, dat twaalf punten heeft na een 1-1 gelijkspel op eigen veld tegen SC Cambuur. Jonathan Okita bracht MVV in de 25ste minuut op 1-0, maar Martijn Barto voorkwam met een tegengoal in de 66ste minuut dat de Limburgers na vanavond bovenaan zouden staan. MVV-verdediger Steven Pereira kreeg elf minuten voor tijd zijn tweede gele kaart, desondanks bleef het 1-1.

De Graafschap speelde op bezoek bij FC Volendam met 0-0 gelijk, 0-0 was ook de eindscore bij FC Emmen - Go Ahead Eagles. De Graafschap staat, achter Jong AZ, op plaats zes. Emmen deelt met NEC, Jong PSV, Cambuur en FC Dordrecht de zevende plaats. Go Ahead en Volendam bezetten respectievelijk plek zeventien en achttien. Dordrecht won met 1-2 bij Helmond Sport, omdat Jafar Arias en Cendrino Misidjan in het tweede bedrijf de 1-0 van Furhgill Zeldenrust (penalty) wegwerkten. Helmond-speler Stephen Warmolts kreeg in de 85ste minuut zijn tweede gele kaart.

FC Den Bosch versloeg provinciegenoot FC Eindhoven met 0-1, dankzij een treffer van Sven Blummel in de 22ste minuut. RKC Waalwijk gaf op eigen veld tegen Jong FC Utrecht twee keer een voorsprong uit handen, waardoor het 2-2 werd. Daan Rienstra en Roland Bergkamp scoorden voor RKC, Sylla Sow en Karim Loukili deden dat voor Jong FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen