Paulo Dybala groeit bij Juventus uit tot absolute vedette

23 september 2017, 12:44

Zo goed als Lionel Messi vindt hij zichzelf nog niet, maar volgens Gianluigi Buffon hoort hij wel tot de beste vijf spelers ter wereld. Paulo Dybala is op een geweldige manier bezig om in het nummer tien-shirt van Juventus zijn naam te vestigen in het internationale topvoetbal. Na vijf competitieduels staat zijn teller al op acht goals en twee hattricks. FCUpdate.nl bekijkt de indrukwekkende opmars van de Argentijnse balvirtuoos.

Rugnummer tien

Het shirt met rugnummer tien ging niet dus niet naar Bernardeschi, maar naar Paulo Dybala. De Argentijn speelde in zijn eerste twee seizoenen met nummer 21, maar werd afgelopen zomer klaar geacht voor de stap naar het shirt met het legendarische nummer. Het nieuws werd door Juventus op schitterende wijze naar buiten gebracht. "Het is een eer om dit nummer te mogen dragen", sprak de Argentijn. "Het is niet alleen een jongensdroom die uitkomt, maar ook een stimulans om het team elke keer een overwinning te geven", zei Dybala. De aanvaller trad in de voetsporen van grootheden als Michel Platini, Roberto Baggio, Alessandro Del Piero, Carlos Tevez en Paul Pogba.

Dybala wervelt in het nieuwe seizoen

Zijn twee goals in de thuiswedstrijd tegen Barcelona bleken slechts een opmaat voor wat hij in het nieuwe seizoen zou laten zien. Met het rugnummer tien schittert de aanvaller als nooit tevoren. Dybala lijkt nu al bezig aan een historisch seizoen. De oud-speler van Palermo staat na vijf Serie A-duels al op acht goals, heeft al twee hattricks geproduceerd en maakt gemiddeld één treffer per 47 minuten. Ter vergelijking: aanvalsmaatje Gonzalo Higuaín staat op twee goals. Vorige week legde Dybala eigenhandig Sassuolo over de knie met een prachtige hattrick (1-3). Hij staat nu op 52 goals in 101 wedstrijden voor de Italiaans recordkampioen.

De vergelijking met Messi

Door zijn exceptionele ontwikkeling wordt Dybala steeds vaker in één adem genoemd met Lionel Messi. De aanvaller vindt echter dat hij nog lang niet kan tippen aan zijn landgenoot. "Ik ben Messi niet", sprak Dybala onlangs in een interview. "Ik ben Dybala, maar begrijp de overeenkomsten tussen ons. Maar er is maar één Messi, net als er ook maar één Maradona was. Lionel is een icoon. Het is onmogelijk om in de schoenen van dit soort spelers te gaan staan."

Trainen met een pen

Door: Remco Jacobi [photo,108996,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen