Ceballos uitblinker van Real Madrid tijdens zege in Alavés

23 september 2017, 18:06

Real Madrid dat in de Primera División nog altijd moeite heeft om op stoom te komen, heeft zaterdagmiddag met miniem verschil gewonnen op bezoek bij Deportivo Alavés. Dani Ceballos was de grote uitblinker voor de Koninklijke door tijdens de 1-2 overwinning beide treffers voor zijn rekening te nemen.

Tien minuten had Real Madrid nodig om de score te openen in Alavés. De bal werd goed teruggelegd naar de rand van het strafschopgebied, waarna Dani Ceballos de bal binnenschoot. Nacho Fernández was dicht bij de dubbele voorsprong, maar zijn kopbal werd overgetikt. Alavés liet zich zeker niet wegspelen en kwam vlak voor rust op gelijke hoogte via Manu García. De aanvaller kopte de bal schitterend binnen uit een voorzet van Munir El Haddadi.

Real sloeg echter direct terug en weer was Ceballos de maker van het doelpunt. Cristiano Ronaldo werd gezocht, maar niet gevonden, waarna de afgeslagen voorzet voor de voeten van Ceballos kwam en hij de bal uitstekend in de hoek plaatste. Ronaldo had zijn goal nog niet meegepikt en ging er na rust naarstig naar op zoek. Eerst trof hij de buitenkant van de paal en niet veel later stond het alluminium weer een treffer in de weg.