Monsterscore PSV dankzij tandem Lozano-Locadia

24 september 2017, 14:43   Bijgewerkt: 24 september 2017, 14:50

PSV heeft relatief eenvoudig de lastige uitwedstrijd in Utrecht gewonnen en daarmee de koppositie veroverd. De plaatselijke FC deed zichzelf de das om door individuele fouten, die door Hirving Lozano en Jürgen Locadia (drie keer) genadeloos werden afgestraft. Dankzij Marco van Ginkel en opnieuw Locadia, vanaf de strafschopstip en een solo van Steven Bergwijn werd het een onwaarschijnlijke afstraffing voor de thuisploeg: 1-7.

Dat laatste deden de Eindhovense bezoekers een stuk beter dan de thuisploeg. Vooral Lozano wist wel raad met de miskleunen van de Utrechtse defensie. De Mexicaanse topscorer, terug van een schorsing, omzeilde na een kwartier spelen slim de buitenspelval en bracht zichzelf met een knappe balaanname in vrije schietpositie. Zijn poging werd nog gestopt door David Jensen, maar Locadia profiteerde in de rebound: 0-1. De twee aanvallers stonden allebei vrij omdat Edson Braafheid niet was opgeschoven met de rest van de laatste linie.

Na rust gooide PSV de wedstrijd meteen in het slot, toen Locadia alleen op Jensen af mocht na een pass van Lozano. Via het been van Jensen en de lat viel de bal binnen, voor zijn tweede treffer van de middag: 1-3. Weer was het Braafheid die buitenspel ophief.

De wedstrijd had een heel ander aangezicht kunnen krijgen als Cyriel Dessers ook scherp voor het doel was geweest. De topscorer van Utrecht kende echter een mindere dag, waarop hij drie open kansen liet liggen. Met links trof hij de lat en bij twee andere momenten handelde de Belg niet snel genoeg.

Dat was precies het verschil met Lozano en Locadia. Laatstgenoemde schoot met links de 1-4 tegen de touwen en zorgde, met zijn vierde treffer, ook nog voor 1-6 vanaf de strafschopstip. Voorafgaand aan die penalty werd Lozano onderuit getrokken door invaller Giovanni Troupée die meteen weer mocht vertrekken met een rode kaart. Marco van Ginkel had ook al raak geschoten vanaf elf meter, toen Joshua Brenet onderuit werd gehaald. Steven Bergwijn deed met een fraaie solo ook nog van zich spreken: 1-7.

[photo,109023,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen