Pröpper wint met Brighton van Newcastle United

24 september 2017, 19:18

Davy Pröpper heeft met Brighton & Albion Hove de tweede competitiezege geboekt. In het eigen Amex Stadium werd mede-promovendus Newcastle United met 1-0 geklopt. Pröpper speelde de hele wedstrijd mee, Tim Krul zat op de bank tegen zijn ex-werkgever.

Beide ploegen hadden in de eerste helft mogelijkheden, maar leverde dat geen doelpunten op. Het initiatief lag na rust in handen van Brighton. Dat resulteerde wel in een goal. Het enige doelpunt was bovendien een mooie. Vallend en met een halve omhaal schoot Tomer Hemed de bal achter Rob Elliot.

Newcastle United had een grote, toevallig mogelijkheid op de gelijkmaker. Doelman Mathew Ryan verkeek zich bijna op een hoekschop van Jonjo Shelvey, die op de paal belandde. Dankzij de overwinning staat Brighton dertiende, boven Everton. Newcastle United is de nummer negen van de Premier League.