Van Hanegem: "Feyenoord speelde als hoofdklasser"

25 september 2017, 07:57

Willem van Hanegem heeft in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad geen goed woord over voor het spel van Feyenoord. De Rotterdamse club verloor zaterdag in de eigen Kuip met 0-2 van promovendus NAC Breda. Van Hanegem stelt dat zelfs Swift, dat volgende maand voor de KNVB Beker naar Rotterdam komt, kans maakt tegen dit Feyenoord.

"Op basis van wat Feyenoord liet zien tegen NAC, zou Swift-trainer Bart Logchies toch eigenlijk best kunnen concluderen dat er iets mogelijk is? Natuurlijk, ik weet ook wel dat Feyenoord er straks niet uitvliegt tegen Swift. Maar toch, dit Feyenoord speelde zaterdag echt als een bescheiden hoofdklasser", moppert Van Hanegem. "Het zegt iets over ons voetbal dat de amateurs van Swift zomaar Vitesse kunnen uitschakelen, dat NAC van Achilles '29 verliest en vervolgens in de Kuip gewoon van Feyenoord wint. Dat Achilles '29 na die bekerstunt vier dagen later weer met 6-1 van De Dijk verliest. En dat Vitesse na de blamage in de beker Ajax verslaat in de Arena."

"Op het Nederlandse voetbal is geen peil meer te trekken. Trainer Giovanni van Bronckhorst vertelde dat Feyenoord niet in grootse vorm is. Maar exact een week voor de beschamende nederlaag tegen NAC speelde zijn ploeg wel PSV een helft lang helemaal zoek, met een man minder op het veld. Zeg het maar", vervolgt Van Hanegem. "Feyenoord werd vorig seizoen vooral kampioen omdat het verval nooit echt groot was. De ploeg zakte toen slechts een enkele keer door de ondergrens en dan kom je in Nederland dus heel erg ver. Maar wat zaterdagavond in de Kuip gebeurde, was echt nauwelijks te bevatten. NAC won in de Kuip zonder zelf goed te spelen."

"Wat zaterdag gebeurde, kan gewoon niet. Tegen laagvlieger NAC zag ik een elftal dat helemaal niets uitstraalde. Tegen Napoli zal de ploeg, normaal gesproken, morgen weer onderuit gaan", blikt Van Hanegem vooruit op het bezoek van Feyenoord aan Napoli in de Champions League. "Dat zou dan de vierde nederlaag in vijf wedstrijden betekenen. En daarna volgt de uitwedstrijd bij AZ. Lastig, ja. Op papier. Maar in het Nederlandse voetbal kan alles snel veranderen. Van goed naar heel slecht in vier dagen. De voorbeelden stapelen zich op. Het is misschien een houvast voor de landskampioen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen