Guardiola neemt ballenjongen apart: "Het ging langzaam"

25 september 2017, 11:36

Het was een opmerkelijk beeld tijdens de wedstrijd tussen Manchester City en Crystal Palace in het afgelopen weekend: Pep Guardiola die een arm om een ballenjongen heen sloeg en hem instructies influisterde. De Spaanse coach deed dat naar eigen zeggen omdat hij vond dat alles te langzaam ging.

City won uiteindelijk met 5-0, maar kwam wat moeizaam op gang. De eerste goal viel pas in de 44ste minuut. "Als er een overtreding werd gemaakt, maakten we totaal geen tempo om de vrije trap snel te nemen. Er zat steeds vijf tot seconden tussen. In zulke fases gaat alles langzaam", legt de trainer uit. Gedurende de helft nam hij een ballenjongen apart om hem instructies te geven. "De ballenjongens waren langzaam, iedereen was traag."

Na de pauze liep City alsnog naar een 5-0 overwinning. Daardoor is het nog steeds koploper van Engeland.