KNVB beslist: penaltyserie Lisse tegen Hoek moet over

25 september 2017, 17:08   Bijgewerkt: 25 september 2017, 17:15

Het is zeer merkwaardig maar wel waar: FC Lisse en HSV Hoek moeten hun strafschoppenserie in de eerste ronde van het bekertoernooi nog een keer afwerken. De KNVB heeft besloten om de penaltyreeks op woensdag 4 oktober te laten plaatsvinden in Lisse. Vorige week won Lisse de strafschoppenserie met 5-4, maar de penalty's werden niet in de juiste volgorde genomen.

De wedstrijd in de beker eindigde na 120 spannende minuten in 2-2, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Thuisploeg Lisse won die serie met 5-4 en vierde groot feest, maar kreeg achteraf slecht nieuws te horen. De arbiter van dienst hanteerde namelijk het ABBA-principe, waarbij de penalty's in een andere volgorde worden genomen dan gebruikelijk. De KNVB heeft maandag besloten om de serie over te laten nemen, om te zorgen dat het volgens de juiste regels is gegaan.

De serie zal woensdag 4 oktober om 21.00 uur plaatsvinden op sportpark Ter Specke van Lisse. De winnaar van het duel wacht een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo in de tweede ronde van de beker. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen