Juventus-voorzitter geschorst wegens illegale kaartenhandel

25 september 2017, 17:04

Juventus-voorzitter Andrea Agnelli is een jaar geschorst wegens illegale kaartenhandel. Dat was de uitspraak die de juridische afdeling van de Italiaanse voetbalbond maandag deed. De club krijgt daarnaast een boete van driehonderdduizend euro.

Afgelopen jaar werd in maart een onderzoek ingesteld naar Agnelli. Hij zou, net als drie andere topfunctionarissen bij de club, banden hebben met leden van de maffia die onderdeel zijn van de harde kern van Juventus. De voorzitter wordt verweten deze leden van de harde kern toegangskaarten te hebben doorgespeeld. Agnelli wordt er door de aanklager eveneens van beschuldigd regelmatig contact te hebben gehad met deze maffialeden.

Agnelli ontkende dat verhaal destijds. Hij liet weten dat hij weliswaar contact had met de fanatieke supportersschare, maar dat geen van hen een strafblad had. Door de schorsing mag Agnelli een jaar lang zijn taken bij Juventus niet uitvoeren. Daarnaast moet hij een boete van 20.000 euro betalen. Juventus krijgt een boete van 300.000 euro.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen