Mertens snapt Nederlandse crisis niet: "Eredivisie is sterk"

26 september 2017, 09:15

Dries Mertens neemt het met Napoli dinsdagavond op tegen Feyenoord in de Champions League. Voor de Belg een mooie ontmoeting, aangezien hij in Nederland voor AGOVV, FC Utrecht en PSV speelde. De aanvaller vindt het jammer dat Nederland in een sportieve crisis terecht is gekomen.

De Belg ziet met lede ogen aan dat het Nederlandse voetbal met zichzelf aan het worstelen is. "Ik vind het heel jammer dat PSV en Ajax al Europees zijn uitgeschakeld en het niet goed gaat met het Nederlandse clubvoetbal", vertelt hij aan De Telegraaf. "En ik snap het ook niet, want de Eredivisie is in mijn ogen een sterke competitie. Het probleem op dit moment is, denk ik, dat de topclubs te snel spelers laten vertrekken als er een goed bod komt."

Volgens Mertens is het Nederlands elftal nog altijd een sterke ploeg. "Er zijn zo veel prima spelers, waar je een mooi team van kunt maken.  Nederland komt er wel weer bovenop", denkt Mertens. "Oké, ik snap dat het niet meer zo goed is als vroeger met Wesley Sneijder, Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Arjen Robben. Maar Georginio Wijnaldum speelt bij Liverpool ongelooflijk goede wedstrijden. En neem Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Kevin Strootman, Depay en noem maar op. De kwaliteitsspelers zijn er, hoor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen