De Dijk tegen Ajax wordt niet gespeeld op amateurcomplex

26 september 2017, 11:07

Bij de loting voor de tweede ronde van de KNVB Beker rolde de derby tussen De Dijk en Ajax uit de koker. Beide clubs komen uit Amsterdam, maar de kans bestaat dat hun duel buiten de hoofdstad zal worden afgewerkt. De politie vindt het namelijk onverantwoord als de wedstrijd op het complex van De Dijk wordt gespeeld.

Het besluit van de politie komt voor De Dijk-voorzitter Ton Langelaar niet als een verrassing. "Dat verbaast ons niet. We gingen er eigenlijk al vanuit", vertelt hij aan Het Parool. Langelaar vindt het wel jammer dat het sportcomplex van zijn club niet wordt aangedaan voor de wedstrijd. "Het is de meest sfeervolle plek om de wedstrijd te spelen."

Er zijn nu twee opties waar de wedstrijd zou kunnen worden gespeeld: het Olympisch Stadion en het stadion van FC Volendam. "Allebei de locaties hebben een leuke kant," zegt de voorzitter. "Vanuit Amsterdam gezien zou het natuurlijk het mooist zijn om de wedstrijd ook in Amsterdam te spelen, maar ik vind het ook wel een grappige woordspeling als De Dijk in Volendam zou spelen", knipoogt Langelaar.

Er komt op korte termijn duidelijkheid over de locatie van de bekerwedstrijd die op 25 oktober ingeroosterd staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen