Barcelona kan zondag gewoon spelen ondanks referendum

28 september 2017, 16:15

De wedstrijd van Barcelona tegen Las Palmas gaat zondag gewoon door. Aanvankelijk werd er gevreesd dat de politie niet genoeg man op de been kon brengen om de orde rondom Camp Nou te handhaven, maar deze angst blijkt ongegrond.

In Catalonië staat er dit weekend een groot referendum op het programma, waarin de inwoners van de autoname regio hun voor- of afkeur tegen de onafhankelijk van Catalonië kunnen uitspreken. Vanwege de emotionele lading zullen de lokale autoriteiten volop worden ingezet.

Supportersvereniging Un Crit Valent wilde dat Barcelona speciaal voor deze wedstrijd een shirt dragen in de kleuren van de Catalaanse vlag, namelijk het uittenue uit 2013/14 (foto). Dit verzoek is echter afgewezen door de Spaanse voetbalbond, omdat het geen officieel tenue is voor dit seizoen.

Overigens bemoeien de voetballers zich er zelf ook mee, zo blijkt wel uit een tweet van Gerard Piqué . "Vanaf vandaag tot en met zondag laten we ons vredig horen. We kunnen ze geen enkel excuus geven, dat is wat ze willen. We zullen luid en duidelijk zingen. #wezullenstemmen."

De wedstrijden van de andere Catalaanse clubs waren nooit in het geding. Girona speelt vrijdag al op bezoek bij Celta de Vigo. Espanyol speelt wel zondag, maar is dan niet in Catalonië te vinden. Het gaat namelijk op bezoek bij Real Madrid. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen