Villarreal blijft steken, knappe comeback Dinamo Kiev

28 september 2017, 23:10

In groep A is Villarreal net zoals Slavia Praag er niet in geslaagd om ook haar tweede groepsduel te winnen. Ondertussen zegevierde Dinamo Kiev tijdens een spektakelstuk in Belgardo. De ploeg won ondanks een 2-0 achterstand met 3-2 in Servië.

Groep A

Maccabi Tel Aviv - Villarreal 0-0

Het sprankelde zeker niet in Israël, waar weinig kansen vielen te noteren. De kansen die er wel waren, werden wonderwel niet benut. Carlos Bacca - normaal toch goed voor een goal indien hij vrij voor de keeper opduikt - tikte oog in oog met de doelman naast. De tweede helft was wel een stuk beter van Villarreal, dat via Samuel Castillejo de paal raakte, maar ook met invaller Enes Ünal in het veld wist het geen nieuwe overwinning af te dwingen.

Groep B

Partizan Belgrado -  Dinamo Kiev 2-3

Derlis Gonzalez had de bezoekers na een halfuur spelen op voorsprong moeten zetten. De buitenspeler kreeg een uitgelezen kans, maar vond de voet van oud-Vitesse-doelman Vladimir Stojkovic op zijn weg. Partizan bleek wat effectiever in de afwerking. Ognjen Ozegovic kon binnentikken na goed terugleggen van Leandre Tawamba. De aanvaller was nog voor rust zelf de maker van de 2-0. Een strafschop bracht in de tweede helft de spanning terug. Na een domme handsbal scoorde Junior Moraes vanaf de penaltystip. Kiev zette had de smaak te pakken. Eerst was Domagoj Vida al heel dicht bij de gelijkmaker met een kopbal, maar uiteindelijk was het Vitaly Buyalsky, die de 2-2 liet aantekenen. Kiev zou de wedstrijd ook nog winnen. Nadat een schot vanaf de lat terugkwam, was Moraes er als de kippen bij om de winnende 2-3 binnen te tikken.

Skenderbeu - BSC Young Boys 1-1

Young Boys kreeg voor rust de beste kansen, mede dankzij Miraljem Sulejmani. De oud-Ajacied hielp zelf echter ook met het om zeep helpen van de nodige mogelijkheden. Zijn ploeggenoten waren er echter nog een stuk beter in, waardoor Skenderbeu in leven bleef en na ruim een uur tegen de verhoudingen in zelfs op voorsprong kwam. Ali Sowe ging op het juiste moment diep en bleef koel in de afronding. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten, want Roger Assale schoot al snel de 1-1 eindstand binnen.